Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Konec za dizelsko gnano Fiat Pando
Viri blizu italijanskega proizvajalca navajajo, da so se Italijani odločili za ustavitev proizvodnje Pande z dizelskim motorjem. Podoben korak so storili tudi za model 500.
Peter Pirkovič
12. oktober 2018 | 10:12:34

Proizvodnjo te verzije malega mestnega avtomobila so menda ustavili že 1.septembra, kar pa ni nobeno presenečenje, saj je o tem na junijski predstavitvi nove Fiatove strategije govoril zdaj pokojni Sergio Marchionne. Ta je med drugim povedal, da se bodo dizlom v segmentu osebnih avtomobilov odpovedali najkasneje do leta 2021. Povod za prenehanje proizvodnje dizelsko gnane Pande je najverjetneje tudi uveljavitev novega protokola meritev porabe in emisij WLTP. 

Pandin 1,3-litrski dizel so sestavljali na Poljskem (Bielsko-Biala), medtem ko Panda prihaja iz tovarne v italijanskem Pomiglianu. A vendar prodaja Pande niti ni tako slaba. Že res, da jih večino prodajo v Italiji, a po podatkih Jato Dynamics, je bilo avgusta po Evropi prodanih 111 tisoč primerkov, od tega je bilo dobrih 17 tisoč dizelskih Pand. Podobna situacija je tudi pri modelu 500, kjer se vgrajuje enak motor, le da je bil delež dizlov avgustovski evropski prodaji še nižji. Samo 4 odstotke.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil
Čas bi že bil za nov osnovni motor 1,2 70 KM. Len in prepožrešen za svoje konje.
12.10.2018 11:01:23
bacco
Že dobri stari Fire 1.4 16v bi bil top v tem avtu. Glede na to, da je namen avta bolj kot ne drajsanje po mestu pa neke hudo nizke porabe pri nobenem motorju ni za pričakovat.
12.10.2018 11:52:35

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija