Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Kadrovski prepih
Nove oblikovalce imajo pri Hyundaiju, Kiji in Mazdi
Pred nekaj dnevi se je najvišjih položajih v omenjenih družbah zavrtel kadrovski vrtiljak, ki ima za posledico nove stare obraze na področju oblikovanja.
Peter Pirkovič Mazda, Kia, Hyundai
5. november 2018 | 9:41:03

Peter Schreyer, ki je dolga leta uspešno vodil oddelek oblikovanja pri korejski Kiji, ni več na vodilnem mestu, pač pa je znotraj podjetja sprejel novo, menda boljše plačano nadzorno mesto. Nasledil ga je možakar, ki je nekaj let izkušnje intenzivno nabiral v koncernu VW. Luc Donckerwolke je leta 1990 kariero začel pri Peugeotu in se po nekaj letih preselil v nemški koncern, kjer je risal Škode, Seate (4.generacija Ibize), Audije (A2 je njegovo delo), Lamborghinije (Murcielago), Bentleyje (Flying Spur). Pred nekaj leti je koncern zapustil in prevzel oblikovalski oddelek za Hyundaijevo premium znamko Genesis, zdaj pa je Doncerwolke prevzel oblikovalske smernice za celoten koncern Hyundai-Kia.

Konec avgusta je odjeknila novica, da mesto vodje oblikovanja pri Mazdi zapušča Anglež Kevin Rice, ki je bil del tega podjetja od leta 2013. No, Japonci so zanj hitro našli zamenjavo, saj bo vajeti oblikovalskega oddelka prevzel 49-letni Jo Stenuit, ki je del japonskega avtomobilskega giganta že več kot 20 let. Do zdaj se je podpisal številne oblike notranjosti (CX-7), njegovi pa so tudi koncepti Kiyora, Hakaze in prejšnja generacija Mazde3. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija