Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ekstremne razvojne faze novega Porscheja 911
Prihodnje leto bo v prodajne salone zapeljala nova generacija legendarnega 911, ki vsaj na zunaj ne bo prinesla revolucijskih sprememb. Te so povečini skrite v inovacije, s čimer bo 911 ostal eden od kraljev asfalta.
Peter Pirkovič Porsche
5. november 2018 | 13:25:17

Razvoj novega avtomobila bolj ali manj poteka štiri leta. Polovica tega časa je namenjena obliki, vse ostalo pa je strnjeno v razvoj najsodobnejše tehnike s katero v prodajni fazi prepričujejo kupce. No, pri Porscheju 911 zunanja podoba ostaja v znanih okvirih, medtem ko o tehniki za zdaj še ni pravih informacij. Zato pa Nemci v teh dneh razkrivajo, kaj vse je potrebno postoriti, preden avtomobil postavijo v prodajne salone. Zadnja in morda najbolj pomembna faza je testiranje večjega števila prototipnih primerkov na številnih koncih sveta in temu primerno tudi v različnih vremenskih razmerah.

Osma generacija Porscheja 911 se je v razvojni fazi največkrat znašla na najbolj znani in najdaljši stezi na svetu (Nordschleife), kjer so ves čas pilili vozne lastnosti, a za širšo sliko dogajanja so večkrat obiskali testne poligone na Finskem, preskušali so delovanje sistemov v ekstremnih temperaturah na zahodu ZDA (Kalifornija in Kolorado), izognili se niso niti nepredvidljivim razmeram na kitajskih cestah, ves čas pa uporabljali tudi testni poligin Nardo v Italiji.

"Poleg izjemnih zmogljivosti je 911 primeren tudi za vsakodnevno uporabo," je dejal vodja projekta Andreas Pröbstle. "Zato preskušamo vozilo pod vsemi pogoji in v vsakem vremenu ter v čim več različnih regijah. Vse mora delovati brezhibno, od tekočin, sistemov in prikazov - to je edini način, da smo lahko prepričani, da avto brez napak vozi po vsem svetu."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija