Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Bo Berlingo dobil logotip Toyote?
Sodelovanje treh avtomobilskih velikanov se bo po skoraj 15 letih nekoliko spremenilo. Med drugim je mišljeno, da bo koncern PSA Toyoti iz tovarne v španskem Vigoju dobavljal nov avto.
Peter Pirkovič PSA
4. december 2018 | 11:22:06

Pred nekaj dnevi so trije partnerji sklenili nekoliko drugače zapeljati skupno zgodbo, ki so jo zasnovali leta 2002, ko so se javnosti predstavili trije mestni avtomobilčki. No, tega obdobja je zdaj definitivno konec. Januarja 2021 bo japonski proizvajalec prevzel popoln nadzor nad češko tovarno oziroma družbo TPCA (Toyota Peugeot Citroen Automobile Czech), kjer se izdelujejo C1, Aygo in 108. Zahteve trga so zdaj povsem drugačne kot so bile pred deset ali več leti in prostora za segment A, torej najmanjših avtomobilov, tako rekoč ni več. 

Toyota, ki bo od PSA-ja prevzela večinsko lastništvo tovarne v češkem Kolinu (letna zmogljivost do 300 tisoč vozil), bo po zaključku proizvodnje mestnih avtomobilčkov, po vsej verjetnosti preuredila in zagnala proizvodnjo za novega malega športnega terenca na osnovi Yarisa, kar so delno že nakazali pred nekaj meseci. S tem, ko je japonski proizvajalec prevzel to tovarno, se je PSA rešil še enega stroškovnega mesta, bo pa v zameno Toyoti od prihodnjega leta dalje dobavljal avto C segmenta iz tovarne v Vigoju. In ker se tam izdelujejo Citroen Berlingo, Opel Combo in Peugeot Rifter, lahko sklepamo, da bo na osnovi  teh nastal še četrti brat s Toyotinim logotipom.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija