Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Hrvaška z drakonskimi kaznimi v prometu
Hrvaško notranje ministrstvo je skupaj s strokovnjaki fakultete prometnih znanosti pripravilo predlog spremembe zakona, ki pripravlja precej strožje kazni.
Artur Švarc
5. december 2018 | 11:22:36

Za dve vožnji v rdečo bi tako na primer policija zaplenila avto in preklicala vozniško dovoljenje, največja denarna kazen pa bi bila po novem 20.000 kun ali 2700 evrov in sicer za vožnjo v enosmerno in pri najhujši prekoračitvi hitrosti. Prav tako bi bil zdravniški pregled obvezen že za voznike in voznice, ko presežejo starost 67 let.

Hrvaška se ubada s precejšnjim kaosom v prometu, letos je na njihovih cestah umrlo že 295 ljudi, veliko ljudi pa še naprej vozi, čeprav jim je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Tudi vožnja v rdečo in v pijanem stanju je pri njih postala stalnica. Znano?

Delovna skupina je pripravila predlog in z najhujšimi kaznimi želijo dati vedeti voznikom, ki tudi ponavljajo najtežje prekrške, da ne razumejo koncepta prometa in namena vozila, zato bo odvzem le tega zdaj bolj pogost. Prav tako bo mogoč neposreden vpogled v imenik imetnikov vozniških dovoljenj, s čemer bo onemogočeno, da tisti, ki imajo lepo zgodovino pri policiji, enostavno najeli avto od rent-a-carja ali koga drugega.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
2fast4y
Se pravi Bruce Willys na letne kontrole???
5.12.2018 12:40:41
kramoch
Pa Chuck Norris tut.... sam on bi naredil kontrolo še preden bi stopil v ordinacijo....
5.12.2018 13:05:46

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija