Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Nova reorganizacija pri Fordu
Odpuščanja, konec za C-Max in možen prihod Explorerja v Evropo
Pri evropski izpostavi Forda bodo v nekaj mesecih znova izpeljali korenite spremembe in morda na tak način začeli beležiti dobiček iz naslova poslovanja.
Peter Pirkovič Ford
12. januar 2019 | 10:29:56

Kako natančno se bodo lotili te reorganizacije pri Fordu še ne razkrivajo, a dejstvo je, da se bo od svojega delovnega mesta moralo posloviti kar nekaj zaposlenih. Največ v Veliki Britaniji. Tam bodo namreč združili predstavništva Ford UK in Ford Credit, skupni sedež bo v Duntonu (Essex), avgusta zaključujejo proizvodnjo menjalnikov v tovarni v Bordeauxu, medtem ko bo nekaj sprememb doživela tudi tovarna v Rusiji. 

»Sprejemamo odločne ukrepe za preoblikovanje Fordovega poslovanja v Evropi,« pove Steven Amstrong, šef Ford Europe. 

To med drugim prinaša tudi prevetritev modelske palete, ki se bo v prihodnosti usmerjala v avtomobile, po katerih je največ povpraševanja. Tudi zaradi tega sta na odstrelu C-Max in Grand C-Max, o Mondeu in S-Maxu še ni sprejeta dokončna usoda, bodo pa aprila v Evropi predstavili popolnoma nov avto. Morda bo to novi Explorer, ki je denimo v Rusiji že lep čas naprodaj. Prav tako 2020 prihaja električni Mustang, hkrati pa napovedujejo, da se bo celotna modelska ponudba v naslednjih letih srečala elektro pogonom.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija