Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Audi PB18 e-tron
Izdelali bodo 50 primerkov
Drzna električna Audijeva študija bo vendarle dobila priložnost v realnem svetu. Pri Audiju so namreč napovedali, da bodo izdelali in na trg ponudili omejeno število vozil.
Artur Švarc
12. januar 2019 | 10:47:00

Že takrat smo zapisali, da študija združuje sposobnosti in značilnosti dirkalnika, kombilimuzine in bojda tudi motocikla, notranjost pa je kljub množici tehnikalij popolnoma podrejena kontroli voznika, zato so se v Ingolstadtu popolnoma odpovedali sistemom avtonomne vožnje. Pogon predstavlja trojček elektromotorjev, pri čemer je prvi izmed njih namenjen sprednji osi, par pa poganja zadnjo. Skupna moč vseh treh je 500 kW, maksimalen navor dosega 830 Nm, za krajše časovno obdobje pa je na voljo tudi boost do 570 kW. Stotico lahko PB18 doseže že po dveh sekundah. S 95 kWh paketom baterij ima koncept 500 kilometrov dosega, s pomočjo hitrega polnjenja pa je le-ta napolnjen v petnajstih minutah.

Zagotovo bo ta projekt izjemno zaželen med zbiratelji in ker gre za malo serijsko proizvodnjo bo cena nekaj milijonv evrov. Da bo avto dejansko prišel na trg, v roku leta ali dveh, je potrdil novi šef Audija, Bram Schot, v intervjuju za nizozemski Autoweek. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
shark911
Spredaj fantastičen...ko sem pa odprl sliko zadnjega dela,me je pa nekam pognalo...
12.1.2019 12:10:06
jjs
Ja, po ogledu prednjega dela res ne pričakuješ shooting brake zadka...
12.1.2019 13:25:32

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija