Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novi 7,3-litrski V8 (ne) sodi v Mustanga in F-150
V vsakem primeru ga serijsko ne bomo srečali niti v prvem niti v drugem.
Artur Švarc
12. februar 2019 | 13:15:00

V Chicagu so pri Fordu nedavno tega predstavili prenovljene primerke F-Series Super Duty, hkrati z njimi pa so predstavili tudi nov 7,3-litrski bencinski atmosferski V8. Številke o zmogljivostih za zdaj ostajajo neznanka, a pri Fordu so se že pohvalili, da gre za najbolj zmogljiv primerek v svojem segmentu.

V intervjuju za MotorAuthority je omenjene krilatice potrdil tudi šef Fordovega oddelka za stike z javnostmi, Mike Levine, ki je razkril tudi, da je motor kljub veliki delovni prostornini dovolj kompakten, da bi se ga dalo uporabiti tudi v Mustangu ali modelu F-150.

A v isti sapi je Levine zatrl upe, da bi omenjena avtomobila kdajkoli serijsko videli z novim agregatom: "Motor je narejen za serijo HD in ima kot tak bolj tovornjaške značilnosti, hkrati pa je zaradi bloka iz železa tudi pretežek za uporabo v osebnih avtomobilih. Kar pa seveda ne pomeni, da se takšnega podviga ne bo lotilo kakšno predelovalsko podjetje.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija