Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Porsche širi tovarno za Macana
Pri Porscheju so javnosti sporočili, da so začeli s širitvijo tovarne v Leipzigu, kjer bodo izdelovali tudi novo generacijo Macana.
Artur Švarc
13. marec 2019 | 8:38:05

Novi obrat za karoserije bo meril 75 tisoč kvadratnih metrov in bo začel delovati v začetku novega desetletja. Investicija v zgradbo in orodja je 600 milijonov evrov.

»Odločitev, da bomo novega Macana izdelovali v Leipzigu, je znak zaupanja našim zaposlenim, ki tu delajo,« je povedal Gerd Rupp, šef Porscheja Leipzig.

»Širitev tovarne pomeni tudi možnost Porscheja, da aktivno oblikuje razvoj avtomobilnosti na Saškem, Porsche ostaja eden od tistih, ki bodo skrbeli za ekonomsko rast v regiji.«

Novi Macan bo postavljen na platformo PPE (Premium Platform Electric), ki si jo bo delil z Audijevimi električarji. PPE še ni dokončan, na njem dela 300 Porschejevih in 550 Audijevih inženirjev.

Macan je tudi najbolje prodajan Porsche, lani so prodali 86.031 kosov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija