Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Kupci si želijo Alexo in Assistanta v avtomobilih
Študija, ki so jo izvedli pri JD Power, razkriva, da si lastniki želijo predvsem tega, da bi lahko v avtomobilih uporabljali enake vrste asistentko, kot jo imajo doma.
Marko Hanželič
12. april 2019 | 13:18:10

Dandanes je glasovno upravljanje v avtomobilih pravzaprav že nekaj samoumevnega, pri čemer si nekateri proizvajalci, še posebej Mercedes-Benz in BMW, želijo iti še korak dlje. Ne glede na njihove napore pa se zdi, da bi morali odgovorni v Münchnu in Stuttgartu prisluhniti tudi glasu ljudstva. Glede na izsledke raziskave si namreč kar 76 odstotkov vprašanih želi enake sisteme glasovnega upravljanja, kot jih imajo v svojih domovih. To sta v prvi vrsti Amazon Alexa in Google Assistant.

Kar šestdeset odstotkov vprašanih bi raje kupilo avtomobil, opremljen s katerim izmed omenjenih dveh sistemov kot pa avtomobil z glasovnim upravljanjem, ki so ga razvili pri avtomobilski znamki. Študijo so sicer finančno podprli pri Amazonu, z njenimi rezultati pa želijo vzpodbuditi proizvajalce avtomobilov, da bi Alexo integrirali v svoje infozabavne sisteme. Za to so se sicer že pri nekaterih modelih odločili pri Fordu, Seatu, Audiju, Toyoti in BMW-ju. 

Vsi pa nad Amazonovim pritiskom za integracijo Alexe niso navdušeni. Nenazadnje bodo glasovne tehnologije v naslednjih desetih letih predstavljale kar 750-milijardni kolač prihodkov za proizvajalce avtomobilov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
DasAuto
najprej vsi na touch screen, potem pa voice control, da sploh lahko normalno upravljajo te infotainment sisteme... ne vem kaj je bilo toliko narobe z običajnimi gumbi, ki si jih lahko na slepo pritiskal brez da bi odvrnil glavo s ceste
13.4.2019 10:09:40

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija