Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   BMW
Harald Krueger ne bo več šef BMW Group
Harald Krueger je napovedal, da odhaja s čela bavarskega proizvajalca s 1. majem prihodnje leto.
Artur Švarc
6. julij 2019 | 11:17:53

Krueger je povedal, da išče nove profesionalne izzive, kjer bo lahko izrabil mednarodne izkušnje.

»Vedno mi je bilo v čast delati z ekipo pri BMW Group na poti proti uspešni prihodnosti v najbolj obsežnem spreminjanju te industrije,« je povedal Krueger.

Že nekaj časa se govori, da je 53-letni Krueger izgubil zaupanje upravnega odbora, ni pa jasno, ali gre za lastno odločitev ali so ga k temu prisilili. Uradno seveda gre za njegovo poslovno odločitev.

»Harald Krueger je pokazal izjemno predanost BMW Group na različnih mestih, ki jih je zasedal. Rad bi izrazil mojo hvaležnost za njegovo osebno angažiranost. Popolnoma spoštujem njegovo odločitev in načrte za prihodnost,« je zapisal Dr. Norbert Reithofer, predsednik nadzornega odbora.

Govori se že tudi o potencialnih naslednikih, najverjetnejši kandidati so produkcijski šef Oliver Zipse, glavni finančnik Nicolas Peter in član odbora za raziskave in razvoj, Klaus Froehlcih. Največ možnosti po pisanju Frankfurter Algemeine ima prav Zipse.

Pri BMW-ju niso želeli komentirati kandidatov, le da bo odločitev padla 18. julija.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija