Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Nemčija
So Nemci na pragu socialne bombe?
Po pisanju nemškega Focusa bi lahko dizel po uvedbi CO2 davka stal tudi 1,80 evra za liter.
Artur Švarc
6. julij 2019 | 12:08:10

Prihajajoči davek na CO2 bi lahko močno zatresel življenje v socialno najnižjih slojih v Nemčiji.

Nemški avtomobilski klub AVD svari pred družbeno neenakostjo: »Takšni ukrepi so družbeno nesprejemljivi in služijo le za lupljenje voznikov. Že danes je gorivo obremenjeno z različnimi davki, od davka na fosilna goriva do ekološke takse, ki več kot podvojijo ceno goriva.«

AVD meni, da ti davki niso imeli pravega učinka in tudi CO2 davek ga ne bo prinesel, sploh ko gre za ekološko noto.

Nemška vlada trenutno pripravlja CO2 davek, ki bo močno zvišal cene fosilnih goriv. Liter dizelskega goriva bi se lahko podražil tudi za pol evra in bi stal 1,8 evra namesto dosedanjih 1,3 evra.

Nemčija že kar nekaj časa blodi v labirintu idej in uredb, ki bi zmanjšale CO2 emisije in do 2050 Nemčijo pripeljale v CO2 nevtralno cono, pri tem pa ne oblasti ne različne ektivistične organizacije nimajo pravih rešitev. Nemčija ima tudi najdražjo ceno elektrike v EU, kar dodatno zavira tudi razvoj eMobilnosti.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Uros33
Prvo naj uredijo pretočnost cest. Vsako leto je slabse. Dejansko je stanje na nemških cestah kar se tiče pretočnosti alarmantno.
7.7.2019 9:52:09
rovokopac
Saj ceste so povsod zabasane. Je pri nas isti šmorn. Edino Nemci bi hitro zaračunali ves tranzitni promet. Ne more pol Evrope s svojimi razdrapanimi tovornjaki uničevat ceste, ki smo jih mi drago plačali.
7.7.2019 12:45:50
klemens
Zadnja dva vikenda sem se podil po nemških avtocestah in je res katastrofa. Pleha toliko, da ne moreš verjeti. Zastoji vsakih 50km, tako da moraš vedno računat nekaj ur zamude.
7.7.2019 12:47:27

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija