Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Ekstremi
Masovni padec na ledeniku
Ni sicer pogon na bencin, je pa adrenalinsko – slavna francoska dirka z vrha Les Deux Alpes, je letos postregla tudi s fenomenalnim skupinskim padcem.
Artur Švarc
8. julij 2019 | 6:25:33

Fenomenalen je zato, ker se je velik del kolesarjev takoj za vodilnimi po padcu enega izmed njih na začetni strmini zložil v velikanski skupinski plaz koles in kolesarjev. Resnejših poškodb ni bilo, letos pa je štartalo skoraj 1000 kolesarjev.

Spust Mountain of Hell poteka vsako leto in se začne na 3350 metrih in konča na 885 metrih, torej skoraj 2500 metrov nižje in 25 kilometrov vožnje po gorskem terenu pozneje. Kolesarji med spustom dosežejo več kot 110 km/h, je pa vse skupaj vendarle začinjeno tudi s posameznimi vzponi, tako da čiste veselice vendarle ni. Zelo malo pa je tudi kolesarjev, ki vsaj enkrat ne končajo na tleh.

Prvi posnetek kaže skupinski padec takoj na začetku, drugi pa je kamera s čelade zmagovalca. Fantastičnih 30 minut spusta po terenih od ledenika do hribovskih stezic in ko misliš, da si že na cilju, potem se začne vse znova. Zagotovo čista kolesarska erotika za vse, ki se občasno povzpnemo na bližnji hrib z lastnimi nogami in potem izkoristimo mamo gravitacijo na poti navzdol.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija