Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Porsche povečuje lastniški delež v hrvaškem podjetju
Porsche povečuje lastniški delež v hrvaškem podjetju
Pred dobrim letom je nemški Porsche vstopil v lastniško strukturo hrvaškega podjetja Rimac Automobili. Takrat so pridobili 10-odstotni delež, ki so ga zdaj še povečali.
Peter Pirkovič
6. september 2019 | 13:43:00

Očitno je Mate Rimac in njegova ekipa postala zelo tesen in pomemben partner proizvajalca športnih in zdaj tudi električnih vozil. Nekaj dni po premieri Taycana, so iz Porscheja sporočili, da so povečali svoj lastniški delež na 15,5 odstotkov. Kolikšna je vrednost nakupa ni znano. Znano je , da hrvaško podjetje razvija in izdeluje komponente elektromobilnosti za kar nekaj avtomobilskih proizvajalcev, hkrati pa tudi sami izdelujejo superšportne avtomobile na električni pogon, kar je za Porsche pomembnega pomena.

»Zelo hitro je bilo jasno, da se Porsche in Rimac Automobili lahko veliko naučita drug od drugega. Verjamemo v to, kar lahko ponudita Mate Rimac, zato smo zdaj povečali svoj delež in nameravamo okrepiti sodelovanje na področju baterijske tehnologije," pove Lutz Meschke, namestnik predsednika izvršnega odbora Porsche AG in član izvršnega odbora, odgovoren za finance in IT.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
denis1304
"pomembnega pomena" najbrž si mislil "izrednega pomena"
7.9.2019 13:23:02

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija