Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Toyotina TNGA-B platforma napoveduje novega Yarisa
Japonci so razkrili, da so za potrebe razvoja novih malih avtomobilov pripravili novo TNGA -B platformo. Na njej je že grajen novi Yaris.
Peter Pirkovič Toyota
6. september 2019 | 14:30:00

Gre za izboljšano in manjšo verzijo obstoječe TNGA-C platforme, kjer so nastali CH-R in Corolla. Najnovejša izvedba platforme bo na voljo za spremenljive dolžine medosja, za razvoj hibridno gnanih vozil, saj so uredili primeren prostor za baterije. Kot taka uporablja MacPhersonovo sprednje vzmetenje, položaj sprednjih sedežev je pomaknjen malenkost bolj proti sredini, položaj volana naj bi bil zelo optimalno postavljen, kolesa imajo prostor v skrajnem robu podvozja, kar omogoča krajše previse in povečuje prostornost v potniški kabini. Mnogi zdaj ugibajo, da se poleg Yarisa pri Toyoti pripravlja še manjši športni terenec, ki bi lahko izhajal iz študije FT-4X. Več bo znanega v kratkem.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija