Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Varnost
Opozorilnik za potnike na zadnjih sedežih obvezen do leta 2025
Ameriški proizvajalci avtomobilov bodo v serijsko opremo vključili opozorilnike potnikov na zadnjih sedežih. Del obvezne opreme naj bi postali do leta 2025.
Urša Prosenjak
6. september 2019 | 15:50:48

Za to potezo sta se odločili organizaciji, ki povezujeta skoraj vse proizvajalce avtomobilov, prodajanih v ZDA, The Association of Global Automakers in The Alliance of Automobile Manufacturers. Vzrok te odločitve je bilo 39 nesrečnih primerov smrti otrok v letošnjem letu v ZDA, ki so jih starši pozabili v pregretih avtomobilih. Uvedba opozorilnika, ki bo voznika opomnil, da so na zadnjem sedežu (pogosto speči) otroci, naj bi pomagala preprečiti takšne dogodke. S to potezo so proizvajalci tudi prehiteli ameriški Kongres, ki načrtuje sprejetje zakona, ki bi urejal to področje in uzakonil opozorilnik kot del standardne opreme.

Opozorilnik bo različen glede na proizvajalca, bo pa kombinacija zvočnega in svetlobnega signala, ki se bo aktiviral, ko bo voznik ugasnil motor. Za zdaj tovrstne opozorilnike ponujajo že Kia, Nissan, Subaru in General Motors, Hyundai pa naj bi jih uvedel leta 2022.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija