Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Na Švedskem ne smete biti Trump
Novice   |   Švedska
Na Švedskem ne smete biti Trump
Ameriškega predsednika smo zdaj že dodobra spoznali, prav tako njegove (velikokrat) nepremišljene izjave. Dejstvo je, da Trump polarizira, zato si je med drugim nakopal srd švedske agencije za promet.
11. september 2019 | 11:55:00

Kot poroča Associated Press si je švedski državljan po imenu Marcus Saaf na svoj avtomobil želel namestiti personalizirane registrske oznake, na katerih bi pisalo TRUMP, a so ga pri omenjeni agenciji zavrnili, saj naj bi bilo to »preveč provokativno in bi utegnilo žaliti druge udeležence v prometu«.

Pri časniku Aftonbladet so poročali, da si je Saaf vse skupaj zamislil pod vplivom alkohola, ker se mu je zdelo izjemno smešno, da bi imel na registrski napisano »TRUMP«. Novica o zavrnitvi je hitro zaokrožila po švedskih in drugih medijih, zato so pri Associated Press  pri švedski agenciji za promet dejansko preverili, ali je zadeva resnična. 

Agencija je sicer v drugo precej omilila svoj odgovor – v sporočilu za javnost so zapisali, da ne tolerirajo političnih tem na registrskih tablicah. Kljub vsemu je novica vzdignila precej prahu, tudi v ZDA, kjer je del populacije zelo kritičen do vseh, ki bi žalili ameriškega predsednika.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija