Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Legenda
Kako sta VW in Nike skupaj pisala zgodbo o uspehu in kako jo nadaljujeta danes
Sredi 1960-ih je majhno čevljarsko podjetje Blue Ribbon Sports (BRS) odprlo trgovino v kalifornijskem mestu Santa Monica. S pomočjo prizadevnega uslužbenca in Volkswagnovega kombija pa se je podjetje kmalu začelo širiti.
Urša Prosenjak
5. oktober 2019 | 7:22:00

Uslužbenec je bil Jeff Johnson, Volkswagen Tip 2, ali po domače »bulli«, pa je bil njegovo osebno vozilo, ki mu je služilo kot mobilna trgovina, s katero je na različnih prireditvah predstavljal proizvode podjetja. Sčasoma se je Blue Ribbon Sports razvilo v korporacijo Nike.

Več kot pol stoletja kasneje bo legendarni Volkswagnov bulli dočakal svojih zasluženih 5 minut slave v Nikovi zgodbi o uspehu kot del partnerstva med Nikom in Volkswagnom. S 5. oktobrom se v Santa Monici začenja turneja Blue Ribbon Sports: Coast to Coast tour, kjer bo nekdanji kombi Tip 2 nadomestil električni ID Buzz.

Turneja je namenjena Nikovi oživitvi znamke BRS, vključevala pa bo zanimive učne ure zgodovine, donacije čevljev in še veliko več.

Volkswagen ID Buzz bo poslikan enako, kot je bil izvorni Tip 2, z dodanimi značilnimi Nikovimi poudarki, na turneji od Santa Monice do Chicaga in nato dalje do New Yorka pa bo promoviral tako novo linijo nemških električnih vozil, kot tudi Nikovo oživljeno znamko. Na pot se bo odpravila tovorna različica modela, ki jo je Volkswagen predstavil pred enim letom. Z množično proizvodnjo bodo pričeli v prihodnjih letih, pri Volkswagnu pa upajo, da bo električar dosegel uspeh slavnega predhodnika.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija