Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Dizli v Sprinterju z neustrezno programsko opremo?
Pri Automotive News poročajo o možnosti, da bo moral Daimler sprožiti servisni vpoklic 260 tisoč dostavnikov po vsem svetu, ker naj bi bili dizelski motorji opremljeni programsko opremo, ki ni bila v skladu s takratno zakonodajo. To so proizvajalcu pred nekaj dnevi sporočili iz nemškega zveznega urada za motorna vozila KBA.
Peter Pirkovič
7. oktober 2019 | 10:40:00

Pri Daimlerju so že potrdili, da se morajo pri KBA oglasiti na zagovoru in da bodo tam najverjetneje izvedeli končno odločitev. V tem primeru gre za dostavna vozila Sprinter prejšnje generacije, ki so jih prenehali izdelovati v letu 2016, hkrati pa so pri KBA potrdili, da so to isto programsko opremo našli tudi na nekaterih drugih modelih. Ne gre pozabiti niti dejstvo, da je Daimler nedavno pristal na plačilo 870 milijonov evrov kazni s strani KBA zaradi certificiranja dizelskih vozil s previsokimi emisijskimi izpusti.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija