Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Nissan z novim šefom, ki zapušča vajeti na Kitajskem
Japonska znamka, ki se od lanske aretacije Carlosa Ghosna, ubada s številnimi težavami, je morda zdaj spet na pravi poti. Včeraj so nadzorniki ustoličili novega šefa.
Uredništvo
9. oktober 2019 | 8:56:00

Zamenjava za Hirota Saikawo je postal prvi mož Nissanove izpostave na Kitajskem, Makota Uchido. Ta ima za seboj 16 let izkušenj v avtomobilskem poslu in bo po ocenah analitikov odigral ključno vlogo pri uresničevanju strategije rasti podjetja. Na svojem novem delovnem mestu bo efektivno začel s prvim januarjem, ko bo zamenjal začasnega šefa Yasuhira Yamauchija. Odstop Saikawe je bil nadaljevanje afere, ki jo je zakuhal nekdanji prvi mož Nissana in zavezništva Renault-Nissan Carlos Ghosn, ki so se mu Japonci ob izbruhu afere zahvalili za sodelovanje. Tudi na Saikawo so se vsuli očitki, da je s spremembo pogojev za prejemanje dodatka na nedovoljen način dobil okrog 400.000 evrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija