Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Sodnik večkratnemu prekrškarju izrekel zelo vzgojno kazen
Nenavadna sodniška odločitev bi morda morala postati občasna praksa tudi na slovenskih sodiščih.
Peter Pirkovič
2. november 2019 | 7:46:00

Zgodba gre takole. 39-letni Fraser Johnstone iz Musselburgha blizu škotskega Edinburgha si je pred časom omislim novega Ford Mustanga GT. A ga je surova moč ameriškega mišičnjaka očitno tako zameglila, da je bil večkrat ujet v merilnike hitrosti. Včasih tudi dvakrat dnevno. Zadnja kršitev cestno-prometnih pravil, kjer je vozil 175 km/h, pa ga je končno pripeljala tudi do sodnika za prekrške. Navkljub dejstvu, da je bil v spremstvu odvetnika in da se je pred sodnikom posipal s pepelom za svoja dejanja, je sledila zelo vzgojna kazen. 

Johnstone je bil od leta 2017 večkrat ujet pri prehitri vožnji in pri napačnem parkiranju, policisti pa so mu vozniško dovoljenje v vmesnem času tudi začasno odvzeli, a ni pomagalo. No, nedavno soočenje s sodnikom bi zanj lahko pomenilo konec vozniške kariere. A se je sodnik odločil nekoliko drugače. Ponudil mu je zadnjo priložnost, da začne spoštovati prometna pravila, a pod pogojem, da Mustanga proda in si nabavi počasnejšega Peugeot Partnerja. Johnstone je ponudbo sodnika sprejel, seveda pa ni šlo brez stranske globe 420 angleških funtov in 6 kazenskih točk.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
ewzkgx
Zgleda je sodnik potem kupil tega mustanga haha
2.11.2019 10:56:50
7even77
Nemara je bil res "kaznovan" vsaj z Rifterjem (slika) in ne z nekdanjim Partnerjem... No, pa četudi.
3.11.2019 18:00:08
IcEmAn
Peugeot ima še vedno Partnerja, ki je ubistvu Rifter v tovorni različici. Je pa zgornja slika photoshop - še nisem videl Rifterja, ki bi bil komplet brez stekel zadaj (če pustim poltovorno različico).
3.11.2019 23:26:34

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija