Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ranger samo z dvolitrskimi dizli in 10-stopenjskim menjalnikom
Novice   |   Novo v Sloveniji
Ranger samo z dvolitrskimi dizli in 10-stopenjskim menjalnikom
Ford je svojo ponudbo modelov obogatil s prenovljenim poltovornjakom in s kombijem, ki ima vgrajeno tehnologijo mehkega hibrida.
Peter Pirkovič
7. november 2019 | 7:40:00

cenik.pdf

Ranger je bil po petih letih deležen osvežitve, ki jo je rahlo zasenčila napoved, da se ob bok njemu postavlja tudi Ranger Raptor. Slednji je požel ogromno zanimanja s strani kupcev, ki so južnoafriško tovarno dobesedno zasuli z naročili. So pa pri Fordu končno povedali pravi razlog za nastanek Raptorja na osnovi Rangerja. Američani so kar nekaj časa menda tehtali možnost, da bi ameriškega Raptorja, ki temelji na F-150, pripeljali v Evropo, a so po številnih analizah prišli do zaključka, da je ta dimenzijsko za naše evropske ceste preprosto nesprejemljiv. Z eno besedo, prevelik je. No, nastal je Ranger Raptor, opremljen z dvolitrskim biturbo 210-konjskim dizelskim motorjem, ki prav tako več kot odlično opravlja svoje poslanstvo. V Sloveniji so zanj za zdaj nabrali že več kot 70 kupcev, a tudi z običajnimi bolj ljudskimi in dostopnimi verzijami bodo trdno zasidrani na prvem mestu v segmentu. Pred nekaj meseci mi je direktor našega zastopnika v pogovoru omenil, da se z Rangerjem dogaja nenavaden  paradoks, saj je mesečna prodaja teh na enaki ravni kot pri Fiesti. Torej, od 20 do 30 primerkov mesečno. Ko bodo dobave zopet vzpostavljene, bo prodaja Rangerja znova podobna oziroma morda celo višja.

Poleg najzmogljivejšega dvolitrskega dizla, bosta na voljo še 96-kilovatna in 125 kilovatna verzija, v vsakem primeru bo ta serijsko opremljen s priklopljivim štirikolesnim pogonom (možnost preklopa tudi do 110 km). 125-kilovatna verzija je na voljo tudi z 10-stopenjskim samodejnim menjalnikom, ki smo ga spoznavali v Mustangu, za najšibkejšo izvedbo pa je na voljo le šeststopenjski ročni menjalnik. Ranger je po novem serijsko opremljen s sistemom za samodejno zaviranje v sili, ki zaznava pešce, na voljo bo možnost prostoročnega dostopa do vozila in zagon motorja, v potniško kabino so vgradili številne nove materiale, multimedijski vmesnik Sync3 in izboljšali končno izdelavo. Pri Fordu poudarjajo, da je Ranger eden najbolj terensko sposobnih pickupov na trgu, kar podkrepijo tudi s podatkom o 29-stopinjskem vhodnem in 21-stopinjskem izstopnem kotu. Prenovljeni pickup ima sicer tudi 1252 kg nosilnosti, vleče lahko do 3500 kilogramov težak priklopnik, po novem pa sta različici Limited in Wildtrak opremljeni s posebno vzmetjo, ki znatno zmanjša napor, potreben za dviganje stranice v zaprti položaj. Vse cenovne podrobnosti so obrazložene v pripeti PDF datoteki.

Istočasno se v Fordovi ponudbi gospodarskih vozil pridružuje še model Custom z vgrajeno tehnologijo mehkega hibrida. Pod oznako Eco Blue Hybrid se skriva tehnologija 48-voltnega mehkega hibrida, ki je na voljo za izbrane različice z ročnim menjalnikom in pripomore k učinkovitejši porabi goriva. Vgrajeni zaganjalnik/generator s pogonom prek jermena (BISG) nadomešča standardni alternator in omogoča pridobivanje in shranjevanje energije med upočasnjevanjem vozila ter polnjenje 48-voltnega litij-ionskega zračno hlajenega paketa akumulatorskih baterij. BISG deluje tudi kot motor in z uporabo shranjene energije zagotavlja dodaten navor motorju pri običajni vožnji in pospeševanju, prav tako pa omogoča delovanje električne dodatne opreme vozila. Ta tehnologija bo na voljo z dvolitrskim dizelskim motorjem s 136 in 96 kilovati moči. Pri Fordu ocenjujejo, da bo ta izvedba v prihodnjem letu lahko predstavljala dobro desetino celotne prodaje.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija