Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Poslavlja se Bentleyev ikonični avtomobil
Poslavlja se Bentleyev ikonični avtomobil
Nov Bentley Mulsanne bo kot kaže labodji spev legendarnega 6,75-litrskega V8 motorja. Proizvajajo ga že od leta 1959 in je med V8 motorji najdlje prisoten na tržišču. V šestih desetletjih je bilo izdelanih več kot 36 000 primerkov motorja, znanega tudi kot L-Series, poganjal pa je kar 23 različnih modelov.
Urša Prosenjak
15. januar 2020 | 8:01:00

Bentley pa je pred nedavnim napovedal zadnjo posebno izdajo modela Mulsanne z imenom Mulsanne 6.75 Edition by Mulliner, s katero se bodo poklonili legendarnemu motorju in proslavili 60-letnico njegove neprekinjene proizvodnje. Posebna izdaja bo obsegala le 30 avtomobilov, zaradi česar bodo izjemno redki, čeprav so nekatere različice Mulsannea bile še redkejše. Motor se, enako kot njegov turbo dvojček V8, ponaša s 537 konjskimi močmi in 1100 Nm navora.

V notranjosti bodo številni Mullinerjevi poudarki kot poklon motorju. Zunanjost bo na voljo v različnih barvah, vendar z maskoto Flying B, masko in izpušno cevjo v temnejšem odtenku. Na motorju bo plaketa s podpisom izvršnega direktorja Adriana Hallmarja.

Proizvodnja Mulsannea se bo zaključila to pomlad, v vlogi Bentleyevega paradnega konja pa ga bo nasledil Flying Spur. Pri Bentleyu menijo, da se Mulsanne umika ravno v trenutku, ko začenjajo kupci povpraševati po drugih modelih. Do leta 2023 bo Flying Spur dobil tudi hibridno različico, s tem pa Bentley kaže zavezanost trajnostni prihodnosti.

»Mulsanne je imel ključno vlogo pri ohranjanju Bentleyevega položaja vodilnega proizvajalca v segmentu luksuznih limuzin. Njegova dolgoletna navzočnost priča o naši zavezanosti ročni izdelavi najboljših avtomobilov na svetu in novi Mulsanne 6.75 je vrhunec tega dosežka,« je povedal Chris Craft, član uprave pri Bentley Motors.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija