Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zanj ne bi bilo zanimanja, zato so ga črtali s seznama
Golf najnovejše generacije bo dobil nadaljevanje tudi v različici R, kar pa ne velja za manjšega brata Pola.
Peter Pirkovič X-Tomi Design
23. marec 2020 | 9:42:00

Po vnovičnih analizah trga, še pred izbruhom pandemije, so podatki pokazali na tako rekoč minimalno zanimanje s strani kupcev, zato so se pri Volkswagnu odločili, da ne bodo razvijali hitre športne rakete. Namreč, še pred časom je bilo slišati glasne govorice, da bi se pri njih lahko zgodil 300-konjski eksperiment z oznako R, a so to vlogo namenili nekaterim drugim bolj svežim modelom. Poleg Golfa R, ki šele prihaja, je to oznako dobil tudi T-Roc in pred kratkim tudi veliki Touareg. Jost Capito, vodja Volkswagnovega oddelka za razvoj športnih modelov R, je za Car Throttle povedal, da zgodba ne bi pila vode, saj, da bi bilo zanimanje premajhno, razvojni stroški zanj pa previsoki. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even77
Nekaj resnice je seveda tudi ali raje predvsem v tem, da za Pola ni zanimanje niti, ko gre za izvedenko GTI. Je pač jasno, da R, sploh pa GTI, ljudje po nekakšni inerciji enačijo že vsa leta zgolj in le z - Golfom. Niti T-Roc, ki so mu različico R malce vprašljivo (bolj gre za morebitno pospeševanje prodaje) namenili prav zdaj, najbrž ne bo več doživel svoje naslednje generacije, kakor tudi ne T-Roc Cabriolet, kjer so to izvedbo temu modelu spet namenili iz istega vzroka, kakor oznako R. Jim pa zato seveda ni treba razvijati brezstrešnega Golfa najnovejše generacije.
23.3.2020 12:26:50
IcEmAn
Kakšna je sploh prodaja Pola GTI (če odmislim testne primerke)? Neki grozno veliko jih ni videti po cestah. Se mi zdi, da je pri predhodnikih Fabia RS pri prodaji krepko povozila, tako Pola GTI kot Ibizo Cupro - skupaj.
24.3.2020 13:46:19
7even77
Prodaja GTI Polove izvedenke je približno tolikšna, kot tudi UP!-a z enako oznako - domala ničelna, ne samo pri nas. GTI črke so pač namenjene zgolj enemu modelu avtomobila. In mi tudi ni povsem jasno, zakaj silijo s tem, če ni nekega otipljivega rezultata?! Nekdanja Fabia RS pa je bila cenovno, kolikor vem, vendarle dostopnejša od takrat športnih in Pola in Ibize.
24.3.2020 15:18:15

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija