Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Tretji reševalni motocikel v roke reševalcem iz Kopra
Novice   |   Dobrodelnost
Tretji reševalni motocikel v roke reševalcem iz Kopra
Družba T2 je včeraj v Kopru, v okviru akcije T2 za življenje, predala nov in hkrati tretji reševalni motocikel. Honda VFR1200X Crosstourer bo svoje poslanstvo opravljala v enoti PHE Obala.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
24. junij 2020 | 11:14:00

Podjetje T2 se zaveda težav s pomanjkanjem sredstev zdravstvenih ustanov, zato so že pred leti ustvarili poseben program zbiranja donacij s pomočjo zaposlenih, uporabnikov in partnerjev. Do zdaj so zbrali okrog sto tisoč evrov, ki so jih v preteklih letih namenili za defibrilaratorje, različno medicinsko opremo, največji del denarja pa je šel prav za nakup motociklov. Prva dva so podarili ljubljanskim in mariborskim reševalcev, tretjega in najnovejšega pa so prejeli reševalci z Obale, ki v tem letnem času pokrivajo prometno zelo obremenjeno področje. Samo za informacijo, mariborski in ljubljanski reševalci so samo v letošnji sezoni z motocikli prevozili 6700 kilometrov in opravili več kot 400 intervencij na terenu. 

»Reševalci motoristi so izjemno pomemben del naše zdravstvene oskrbe, ki vsak dan bijejo bitko s časom in tvegajo svoje življenje, da bi rešili življenja drugih. So tudi tisti, ki so zaradi svoje hitrosti in okretnosti lahko prvi na kraju nesreče in tako izboljšujejo možnost za preživetje ter zmanjšujejo možnost za hude trajnostne posledice poškodovancev. Zaradi njih se je možnost preživetja povečala za kar 50 odstotkov,« je na predaji motocikla v Kopru povedal predsednik poslovodstva T-2 mag. Jure Valjavec. 

Honda VFR1200X Crosstourer velja za zelo okreten in dovolj zmogljiv motocikel za izvajanje takšnih zahtevnih nalog. Poganja ga V4 pogonski agregat s 1237 kubičnimi centimetri, ki razvija 95 kilovatov moči in je opremljen DCT menjalnikom. Seveda, so motocikel za reševalce primerno vizuelno in tehnično nadgradili po standardih, ki jih narekuje medicinska stroka. Celoten strošek dvokolesnika je ocenjen na 20 tisočakov. S predajo tretjega reševalnega motorja so pri družbi T2 tako pokrili vsa tri mesta, Ljubljano, Maribor in Koper, v katerih je nujna medicinska pomoč organizirana tudi z reševalnimi motorji. Kot sicer obljubljajo v T-2, se bo dobrodelna akcija T-2 za življenje nadaljevala tudi v prihodnjem letu, a ne z nakupi novih motociklov, pač pa v povsem drugi smeri.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Grozny
Bravo T2. No, pa da se malo pohvalim: na sliki, kjer so reševalci+ koprski župan, je prvi od leve moja poročna priča 👍👍. V bistvu glavni "motor", da smo na Obali dobili (kot mora bit) organizirano motoristično enoto
24.6.2020 20:11:25
spartan
Naj jim dobro sluzi.
25.6.2020 1:07:57

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija