Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Prva vožnja čez novi most v Genovi
Prva vožnja čez novi most v Genovi
Skoraj dve leti je minilo odkar se je zrušil Morandijev most v Genovi, Italijani pa so v tem času uspeli zgraditi novega in v teh dneh na njem opravljajo še zadnja dela.
Peter Pirkovič
26. junij 2020 | 9:37:00

Nova povezovalna žila je dolga natanko 1067 metrov, do uradnega odprtja za promet pa jih loči še nekaj tednov intenzivnega dela. Zelo verjetno se bo promet v tem delu sprostil v začetku avgusta. Prva neuradna vožnja se je sicer zgodila že pred nekaj dnevi, ko so most z avtomobilom prečkali šefi podjetja Webuild, ki je ta most tudi v celoti zgradilo. 

Spomnimo, da se je tragedija zgodila 14. avgusta leta 2018. Most, ki ga je v šestdesetih zasnoval arhitekt Morandi, je bil obnovljen 2016, v močni nevihti pa je vanj udarila strela in slabo vzdrževan nosilec je klecnil pod silo in s seboj v smrt odnesel tudi 43 ljudi.

Posted by Genova24
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija