Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Presenetljiva najdba italijanske in kanadske policije
Novice   |   Ukradeni avtomobili
Presenetljiva najdba italijanske in kanadske policije
Zgodba se je začela z ukradenim Audijem Q7 aprila letos.
Urša Prosenjak
4. november 2019 | 7:58:00

Kanadski mejni organi, tamkajšnji policijski oddelek za gospodarski kriminal ter italijanska policija so v skupni akciji odkrili večje število ukradenih luksuzih avtomobilov.

Vozila so bila ukradena na širšem območju kanadskega Toronta, namenjena pa so bila v Turčijo in Libijo. Načrte so zlikovcem prekrižali najprej italijanski policisti, ki so v Italiji odkrili 30 avtomobilov v tovornih zabojnikih, nato pa so na podobno najdbo naleteli še njihovi kanadski kolegi, ki so našli še 10 vozil, pripravljenih za čezoceansko potovanje.

Preiskava se je začela, ko je aprila letos kanadska služba za nadzor meje zaznala sumljiv izvoz Audija Q7 letnik 2018. Isto vozilo je bilo predmet preiskave policije za gospodarski kriminal v okviru dalj časa trajajoče preiskave finančnih goljufij na avtomobilskem trgu. Vozilo je pozornost služb usmerilo še k številnim drugim sumljivim vozilom.

»V sredo, 10. junija 2020, so preiskovalci oddelka za gospodarski kriminal izvedli hišno preiskavo v podjetju RS Royal Services. Našli so dodatne dokaze, ki so jih usmerili k še več vozilom,« je policija zapisala v izjavi za javnost. Med najdenimi vozili naj bi bili med drugim tudi BMW M6, Mercedes-AMG GLC Coupe in Chevrolet Camaro. Vozila bodo vrnili lastnikom, ki pa so najverjetneje zavarovalnice, ki so prvotnim lastnikom izplačala odškodnino. Zelo verjetno je, da bodo nato avtomobile prodali na dražbi.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija