Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Volvo in Waymo s skupnim projektom
Novice   |   Sodelovanje
Volvo in Waymo s skupnim projektom
Waymo in Volvo bosta v okviru novega globalnega partnerstva razvila samovozeče vozilo za vožnje po naročilu.
Urša Prosenjak
27. junij 2020 | 7:55:00

Waymo, enota podjetja Alphabet iz Silicijeve doline, bo ekskluzivni svetovni partner Volva pri razvoju vozil, ki bodo sposobna samostojne vožnje, brez rutinskega posredovanja voznika. Waymo se bo osredotočil na umetno inteligenco, ki bo opravljala nalogo vozika, Volvo pa bo razvil in izdelal vozila.

Volvo ima ločen sporazum za dobavo podobnih vozil za podjetje Uber Technologies, ki jih bo to podjetje preuredilo v samovozeče avtomobile. Dosedanji razvoj tehnologije, ki ga je izvajal Uber, je bil ustavljen po tragični nesreči leta 2018 v Arizoni, kjer je samovozeči Volvo SUV podjetja Uber do smrti zbil pešca.

Dogovor med podjetjema Waymo in Volvo vrača Waymo k njihovemu cilju novega koncepta vozil brez voznika. Po tem, ko so umaknili svoj samovozeči model Firefly leta 2017, so svojo programsko opremo vgrajevali v konvencionalna vozila, kot na primer Chrysler Pacifica.

Za zdaj še niso sporočili, kdaj bodo predstavili svoja prva skupna vozila, bo pa Waymo še naprej sodeloval s podjetji Fiat Chrysler, Jaguar Land Rover in skupino Renault-Nissan-Mitsubishi.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija