Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Octavia na plin
Octavia na plin
Pri Škodi bodo jeseni v cenike postavili novo verzijo Octavie. Oznaka G-TEC bo pomenila, da ima vgrajen plinsko gnani motor.
Uredništvo Škoda
28. junij 2020 | 10:02:00

Octavia G-TEC ima namreč vgrajen 1,5-litrski TSI motor z močjo 96 kW (130 KM) in dodatno pod sedeži še tri plinske jeklenke, v katerih je shranjenega skupno 17,33 kg stisnjenega zemeljskega plina (CNG). 9-litrski rezervoar za bencin zagotavlja mobilnost na območjih brez razvejane mreže črpalk z zemeljskim plinom. Octavia ima pri pogonu na zemeljski plin doseg približno 500 km (po kriterijih WLTP), z bencinom iz 9-litrskega rezervoarja pa lahko prevozi še dodatnih 190 km, tako da skupni doseg znaša okrog 700 km. To so podatki s papirja, v praksi je verjetno slika malce drugačna. Preklop med pogonom na CNG in bencinskim pogonom poteka samodejno, brez voznikovega aktivnega sodelovanja. 

Za Octavio G-TEC sta značilna specifičen prikaz virtualne armaturne plošče in napis G-TEC na zadku. Prostornina prtljažnika pri limuzini meri 455 litrov, pri karavanski različici Combi pa 495 litrov. Cene objavijo naknadno.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
bacco
Bi bila zanimiva opcija, če bi imela poleg plinskih jeklenk še normalen rezervoar za bencin. CNG črpalke v naših koncih niso prav pogost pojav.
29.6.2020 9:46:34

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija