Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zaključek proizvodnje i8 z edinstvenimi barvami
Novice   |   BMW
Zaključek proizvodnje i8 z edinstvenimi barvami
Proizvodnja BMW i8 se je končala, toda Bavarci so poskrbeli, da se je hibridni športnik poslovil v velikem stilu. Poslednjim osemnajstim primerkom so namreč namenili edinstvene barve, odtenke, ki jih za to vozilo nikoli prej niso uporabili.
Urša Prosenjak
29. junij 2020 | 8:21:00

Izdelava 18 zaporednih vozil v različnih barvah je predstavljala izziv. Vsak avto so morali pobarvati ročno, obenem pa so morali dobaviti določene komponente v ustreznih barvah.

»Zelo smo ponosni, da se je proizvodnja i8 zaključila s takšnim finalom,« je povedal direktor Hans-Peter Kemser. Mnogi kupci teh zadnjih vozil so bili tudi prisotni, ko so vozila pripeljala s proizvodne linije. Povsem zadnji avto je bil i8 Roadster v Portimao modri barvi.

V šestih letih, kolikor je trajala proizvodnja, je BMW izdelal okoli 20.500 primerkov i8. Čeprav ni bil poseben prodajni uspeh, pa ga na trgu rabljenih vozil utegne čakati lepa prihodnost. Zaradi razmeroma majhnega števila primerkov, vpadljivega videza in dobre zmogljivosti lahko postane iskan zbirateljski artikel. V primerjavi s kupejem je Roadster še redkejši, saj so ga začeli izdelovati šele leta 2018.

Za zdaj ni znano, ali bo BMW nadomestil i8 z novim hibridnim športnikom, vendar pa pospešeno dodajajo priključne hibride v svojo ponudbo. Samo v letošnjem letu so se tako predstavili 330e, X2 xDrive25e, in X5 xDrive45e, zaradi vse strožjih standardov pa prihaja še več hibridnih in električnih vozil.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Pa to farbo so našli nekje po kotih fabrike pa poštrihali.
29.6.2020 12:49:20
klemens
Verjetno zadnje kante, ni bilo za celo serijo
29.6.2020 15:52:45

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija