Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Salon ob jezeru lani in nikoli več?
Novice   |   Ženeva
Salon ob jezeru lani in nikoli več?
Letošnji avtomobilski salon v Ženevi je letos odpadel zaradi znanih razlogov in zdaj lahko zaradi tega odpade tudi organizator.
Artur Švarc
29. junij 2020 | 8:36:00

Samo nekaj dni pred novinarskimi dnevi smo dobili obvestilo, da tradicionalnega avtomobilskega salona v Ženevi ne bo. Palexpo SA, podjetje, ki stoji za salonom, pa je le nekaj dni od tega, da gre v stečaj.

 

Sandro Mesquita, direktor Ženevskega avtosalona, je za ženevsko Tribuno v intervjuju situacijo označil za katastrofalno.

»Če ne najdemo rešitve do septembra, gremo v stečaj. Morali bomo dati našo lastnino v prodajo, še posebej se to nanaša na znamko salona in delež v Palexpo SA.«

Palexpo SA je je maja zavrnil posojilo v višini 15,5 milijona evrov s strani vlade kantona Ženeva. Organizatorji morajo pokriti stroške neizvedbe letošnjega salona in hkrati tudi stroške priprave za 2021. Vlada je v posojilo pripela izvedbo salona s strani zunanjih izvajalcev, zato do izvedbe pomoči ni prišlo.

Sandro Mesquita  pravi, da bodo zelo težko izevdli salon v Ženevi prihodnje leto.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija