Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
VW razmišlja o prevzemu podjetja za najem avtomobilov
Novice   |   Gospodarstvo
VW razmišlja o prevzemu podjetja za najem avtomobilov
Volkswagen Group se dogovarja za prevzem francoskega podjetja za najem avtomobilov Europcar Mobility Group, kar bi nemškemu proizvajalcu avtomobilov omogočilo, da bolje kapitalizira svojo floto, navajajo dobro obveščei viri.
Urša Prosenjak
30. junij 2020 | 7:20:00

Europcar Mobility Group se obenem sooča z ekonomskim izpadom zaradi pandemije, ki je povzročila upad potovanj in zmanjšanje povpraševanja po najemu vozil.

Podjetji sicer druži skupna zgodovina – Volkswagen je namreč leta 2006 prodal Europcar  investicijski firmi Eurazeo. Ponudba za prevzem je prišla s strani Volkswagna, trenutno pa potekajo šele dogovarjanja. Europcar ima tržno kapitalizacijo v višini 390 milijonov evrov, njihov neto dolg pa je konec marca znašal več kot 1 milijardo evrov, kar je vzbudilo zanimanje tudi pri zasebnih kapitalskih družbah, ena izmed njih je Apollo Global Management.

Volkswagen, Apollo in Eurazeo, ki je trenutno lastnik skoraj 30% podjetja Europcar, navedb o možnem prevzemu niso komentirali.

Če bo Volkswagen res ponovno postal lastnik podjetja, ga bo kupil po znatno nižji ceni od prodajne pred 14 leti, ki je znašala 3,32 milijarde evrov, Europcar pa bi posel lahko rešil pred bankrotom.

Prejšnji mesec je Europcar poročal o pridobitvi finančnega paketa v višini 307 milijonov evrov, ki je vključeval tudi posojilo v višini 220 milijonov, katerega 90 % je zagotovila francoska vlada.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija