Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Dražba
Naprodaj predsedniška limuzina
Priložnost, da bi zbiratelji v svojo zbirko dodali predsedniški avto, se ne ponudi pogosto, toda tokrat se je. Prodaja se Lincoln Cosmopolitan Limousine, letnik 1950, predsednika Harryja S. Trumana.
Urša Prosenjak
16. september 2020 | 7:01:00

Limuzina je bila narejena posebej za Belo hišo, posebej za novoizvoljenega predsednika Trumana, nadomestila pa je Cadillace, ki jih je uporabljal njegov predhodnik. Izdelanih je bilo le 9 primerkov, čeprav se govori, da jih obstaja še 8, ki pa nikoli niso bili dostavljeni v Belo hišo.

Ne glede na vsa ugibanja, pa je nesporno dejstvo, da ta avto uporabljal predsednik, ko je bil v New Yorku. Iz istega obdobja so preživeli le redki modeli, zato je ta še toliko redkejši.

Pod skrbnim Lincolnovim nadzorom ga je predelalo podjetje Henney Motor Company, ki mu je šasijo podaljšalo za 50,8 cm, streho pa dvignilo za 17,8 cm, da je zadostilo vsem predsedniškim zahtevam tistega časa. V njem je prostora za 7 potnikov, med voznikovo kabino in potniškim predelom pa je jasna ločnica za ultimativno zasebnost.

Poganja ga standardni V8 Lincolnov motor iz leta 1950 s štiristopenjskim avtomatskim Hydra-Matic menjalnikom. Vozilo tehta 2721,5 kg, podarka o prevoženih kilometrih pa ne razkrivajo.

Ob koncu 1990ih je bil avto popolnoma obnovljen, na novega lastnika pa je vse doslej čakal v floridskem muzeju. Njegova izklicna cena je 160.000 dolarjev.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija