Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Uradni video za BMW M3 in M4 Coupe je bil posnet v Luki Koper
Novice   |   BMW izbral Slovenijo
Uradni video za BMW M3 in M4 Coupe je bil posnet v Luki Koper
Dogajalo se je pred nekaj tedni, natančneje v dneh prejšnjega meseca, ko sta bila bavarska športnika prvič uradno predstavljena na spletu. V popolni tajnosti se je tisti čas, večinoma v nočnem času, na kontejnerskem terminalu koprskega pristanišča izvajalo precej akcijskih voženj.
Peter Pirkovič
12. oktober 2020 | 11:37:00

Da so enega od videospotov posneli pri nas, ni presenečenje, saj so prve kadre ob premieri pred tem snemali v zapuščenem delu reškega pristanišča, drugi del snemanja pa so preselili k nam. Luka Koper je, kot so povedali pri BMW-ju, idealen poligon za njihovo ustvarjanje, a je pri tem potrebno poudariti, da je šlo za izjemno zahteven logistični projekt.

Namreč, celotno dogajanje je bilo razvlečeno na tri dni (povečini v nočnem času), potrebno je bilo prilagoditi določene delovne procese in predvsem pridobiti dovoljenja vseh poslovnih partnerjev koprskega pristanišča, kajti v posnetih kadrih so opaženi logotipi ladijskih prevoznikov. Predstavniki pri Luki Koper okrog celotnega dogajanja niso bili pretirano zgovorni, so mi pa ob obisku dali jasno vedeti, da se je ta projekt finančno dobro pokril. Hkrati so dodali še, da je bilo sodelovanje z avtomobilskim proizvajalcem na tak način, izpeljano prvič in upajo, da ne zadnjič. 

Luka Koper deluje na 280 hektarjih, ima 1700 zaposlenih, tri bazene, dva pomola, avtomobilski segment pa predstavlja velik del celotnega posla. V lanskem letu so pretovorili 705.993 vozil. 

Svojevrstna posebnost je bilo snemanje z dronom. Kot so povedali pri BMW-ju, je tega upravljal mladi 19-letni prvak v letenju z droni (Luke Bannister), ki so ga najeli posebej za ta dogodek, ta pa je imel pred seboj zelo zahteven izziv, saj je moral dron upravljati na področju, kjer je veliko ovir (kontejnerji, dvigala, ladje…). Kasneje je mladenič vseeno priznal, da je bila ta naloga praksi precej bolj zahtevna. V kratkem promocijskem video posnetku je glavna vloga namenjena M3 in M4 Coupe. Za volanom kupeja je Markus Flasch, sicer šef znamke BMW M, v sedežu limuzine pa inštruktor Ede Weihretter.

Ob koncu celotnega dogajanja, smo za kratek čas na vrsto prišli tudi novinarji in izbrani potencialni kupci teh dveh avtomobilov. Malce nenavadno je bilo, da so nam navkljub svetovni premieri nekaj dni prej, ob vstopu v posebno halo na koprskem pristanišču, prepovedali fotografiranje in snemanje. Zato so na voljo le fotografije, ki jih je posnel uradni fotograf. Bolj kot vse ostalo, me je zanimalo, kako so dejansko v živo videti velikanske ledvičke. Ostajam mnenja, da so oblikovalci z velikostjo vendarle za odtenek pretiravali, čeprav sta oba avtomobila oblikovno zelo skladna in všečna (sploh zadek vozila), več kot odlično pa se jima poda tudi zunanja barva. Predvsem zato, ker ju naredi bolj izstopajoča. 

Ede Weihretter je ob tej priložnosti še malce bolj detajlno predstavil avtomobila in odgovoril na nekaj klasičnih vprašanj. O teh dveh smo podrobno pisali že pred nekaj tedni, zato predlagamo klik na povezavo. Priznam, da mi je v oči najbolj padel prav BMW M3, ki je bil opremljen z ročnim menjalnikom. Za kratek čas smo lahko občudovali tudi zvok trilitrskega twin turbo 480-konjskega šestvaljnika. BMW M4 Coupe je imel oznako Competition, to pa je pomenilo, da je motor navit na 510 konjev. Slovenske cene ta trenutek še niso znane, medtem ko bodo prvi primerki v slovenske prodajne salone zapeljali v prvih mesecih prihodnjega leta. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens
Kulsko, dobro, da je napisano, da gre za luko Koper.
12.10.2020 16:54:23
RUNC
Tiste Toyote Hilux niso pa prav nič skrivali
12.10.2020 18:24:23
slonana
Woooow!!
12.10.2020 18:46:02

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija