Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Testirali, ocenjevali in izbrali najboljšega med športnimi terenci
Novice   |   PRIMA test
Testirali, ocenjevali in izbrali najboljšega med športnimi terenci
Segment B SUV je v zadnjih letih najhitreje rastoč segment avtomobilov. Ne samo po priljubljenosti med kupci, pač pa tudi po številčnosti. Avtomobilski proizvajalci iz leta v leto nizajo nove modele, zato smo nekaj pomembnejših zbrali na kup in jih ocenili od A do Ž.
Peter Pirkovič Prima
13. oktober 2020 | 10:09:00

Pri Avtomaniji smo se pridružili novinarskim kolegom uredništev Žurnala24, Financ, Volana, Avto Fokusa, Avtomobilizma in Avtomoto Siola, ki že nekaj let uspešno peljejo projekt PRIMA test. Prvotni načrt je bil primerjalni test izpeljati že spomladi, a nam jo je zagodla epidemija, zato smo konec preteklega meseca ponovno zavihali rokave in zgodbo pripeljali do skorajšnjega cilja. Finalni trenutek bo čez nekaj dni, ko razglasimo rezultate.

Tokrat smo na ocenjevali 10 modelov iz razreda malih športnih terencev. V naš izbor niso bili zajeti vsi, saj je to odvisno tudi od odziva zastopnikov. Nekateri so se opravičili, spet drugi niso želeli zagotoviti primernega avtomobila. Tokratni kandidati so Peugeot 2008, Citroen C3 Aircross, Opel Crossland X Renault Captur, Škoda Kamiq, Volkswagen T-Cross, Ford Puma, Suzuki Vitara, Nissan Juke in Seat Arona.

Ocenjevanje je zajemalo več različnih področij. Tako smo na primer zelo podrobno izmerili porabo, se ukvarjali s ceno, servisi do 150.000 km in zavarovanjem, posebej pozorni pa smo bili tudi pri uporabnosti prtljažnika in funkcionalnosti potniškega prostora. Primerjalni test je potekal tudi deloma na CVV Vransko, kjer smo z ostalimi kolegi preverjali, kako se vsi ti avtomobili obnesejo na slalomu med stožci in na losovemu testu.

Rezultate objavimo v četrtek 15.10.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
slonana
Bravooo!!
13.10.2020 21:18:47
klemens
No, lahko bi samo v četrtek objavili poročilo, ne pa tole draženje...Upam, da ne bo še jutri naslov, odštevamo...3,2,1,
13.10.2020 23:56:32
klemens
Četrtek je tu, ampak še vedno nič.
15.10.2020 0:01:54

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija