Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
To je novi najhitrejši Golf GTI, 300 konjev in pogon na sprednja kolesa
Novice   |   Novo
To je novi najhitrejši Golf GTI, 300 konjev in pogon na sprednja kolesa
Volkswagen nadaljuje z uvedbo novih različic Golfa osme generacije. Danes predstavljajo nadgradnjo izvedbe GTI, ki ima dodatek Clubsport, kar ni novost v Golfovi ponudbi.
Artur Švarc
14. oktober 2020 | 9:42:00

Pravzaprav je največ sprememb prav pri tehniki. Golf GTI Clubsport ima vgrajen dvolitrski turbo bencinski stroj, ki je navit na 221 kilovatov moči (300 KM), obenem pa razvija še 400 Nm navora. Za prenos moči na sprednji kolesni par skrbi sedemstopenjska dvosklopčna avtomatika. Volkswagnovi inženirji so vanj vgradili elektromehanski diferencial z zaporo, kar močno zmanjšuje podkrmarjenje, avto so še za centimeter in pol približali k tlom (v primerjavi z Golfom GTI), nataknili nove blažilnike, izboljšali učinkovitost zavornega sistema in prilagodili delovanje krmilnega sistema. Golf GTI Clusport je serijsko opremljen z 18-palčnimi platišči (na voljo za doplačilo so tudi 19-palčna), najvišja hitrost je elektronsko omejena na 250 km/h, v primeru obiska dirkaške steze, na primer Severne zanke Nurburgringa, pa so Volkswagnovci dodali izbiro prilagojenega programa vožnje Special. Cena zanj za zdaj še ni znana, bo pa ta kupcem na voljo še pred koncem letošnjega leta.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even77
Fina obogatitev. In, kar je dobro, ne domala ob skorajda koncu neke generacije, kot je bilo to pri Sedmici. Lep in (še malce bolj) zmogljiv paket.
14.10.2020 10:33:42
serpent
Tole zgleda res ubogo, predvsem pa nič kaj dosti manj dolgočasno kot osnovni model; potem pa je tu še ta prednji pogon in VW-jeva nezanesljivost... Mah.
14.10.2020 18:50:08
7even77
No, tega pa nisem vedel. Sem skorajda 99%, da ta(k) komentar paše v neko drugo rubriko. Ampak saj - sp samo mnenja... ne?
14.10.2020 19:03:37
slonana
Odličen!
14.10.2020 19:54:18
KOMPRESOR
serpent, če pa ta GTI zgleda ubogo, potem je vsa njegova konkurenca po takem komenarju samo za na odpad. In VW-jeva nezanesljivost?, daj malo obrazloži to tvojo razlago prosim.
14.10.2020 19:58:27
Goldy11
Serpent, očitno ne veš kaj dosti o avtomobilih in njihovih zanesljivostih!
14.10.2020 21:57:51
serpent
Očitno noben ni še pogledal nobene raziskave o zanesljivosti, le gostilniške debate. V raziskavah zanesljivosti VWja praktično nikoli ni med top znamkami. Komu pa ta Golf s temi melanholičnimi brezidejnimi sprednjimi lučmi in povsem nedinamično obliko celotnega avta zgleda dobro, pa pač nima okusa. Golfi nikoli niso izgledali kaj prida dobro, ta generacija pa je še posebej dolgočasne oblike. Potem je pa tu še VWjeva platforma ki na testih voznih lastnosti ponavadi razočara... Sicer pa je Golf vedno bil povprečno oblikovan avto, s povprečnimi voznimi lastnostmi za povprečnega (dolgočasnega?) posameznika. In tako bo tudi ostalo. In v bistvu m je to všeč
14.10.2020 23:17:23
Kadjar155
Se podpisem pod to 👍
15.10.2020 1:39:50
7even77
Hvala, @Serpenz, za tvoj pogled/razalgo. Se pa strinjam s @Kompresorjem in tudi z njegovim pogledom. Namreč - očitno tvoje (avtomobilske!) želje ne sodelujejo prav lepo z realnostjo. Saj, meni je seveda popolnoma vseeno, kaj voziš, to je vendar tvoja stvar. A govoriti posplošeno in ZELO, dajva rečt, "gostilniško" o tem, koliko je ali ni zanesljiv nek avtomobil, je vsaj v tem primeru tule strel mimo. Mimogrede - sta recimo BMW. MB, morda Audi, pa potem še kdo, vedno prav pri vrhu nekih "raziskav" o zanesljivosti in podobnem...? Aha, ne... No, približno veš, na kaj ciljam. V redu, o okusih - predvsem, kdo ga premore in kdo ne! - sploh ne bom pisal, ampak najmanj, kar je v tvoji izjavi že na meji smešnega, je to, da potem - OČITNO - vsa Evropa (in nekaj ostalega planeta zraven tudi) NIMA teag tvojega okusa, da ne rečem kar POJMA, kajti množičnost tega vozila se meri v milijonih s številko 3 spredaj! Kako to potem? Saj enako lahko rečeva tudi za Toyoto, ki je sam res ne bi nikoli inel, ampak ljudje jo imajo (tudi) radi. Ne vem, no, sam ne govorim nikoli na pamet, še manj pa apriori. Saj, če človek morda samo površno preleti tvoje zapise, so stvari jasne. Ampak seveda - nobeden, jaz pa prav zadnji, ti ne brani tvojega prepričanja. Le pravilno naj bo. Samo še to - tale offtopic na tole driblanje okoli mnenj o Clubsportu je tudi moj sklepni, ker sicer se tale "šank" ne bo zaprl.
15.10.2020 6:53:26
KOMPRESOR
Serpent ne rabim gledat nobenih raziskav, ker so rezultati na cestah več kot očitni. Kaj je dobro in kaj ne in kaj si ljudje želijo in kaj ne, se DOBRO vidi.
15.10.2020 9:23:48

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija