Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Mercedes S bo brez voznika lahko samostojno vozil po parkirni hiši
Novice   |   Inovacija
Mercedes S bo brez voznika lahko samostojno vozil po parkirni hiši
Daimler in Bosch sodelujeta pri skupnem projektu, ki bo čez čas lahko postal nekaj običajnega, še ne dolgo nazaj pa smo takšno rešitev lahko spremljali zgolj v filmih.
Peter Pirkovič Mercedes
14. oktober 2020 | 13:54:00

Z rojstvom novega razred S so se odprle številne razvojne poti, ki ga bodo nadgrajevale do te mere, da bi lahko postal tehnološko najnaprednejši avto na svetu. Pri družbi Bosch so se že pred časom lotili razvoja sistema, s katerim bo razred S popolnoma samostojno vozil. Gre za rešitev Intelligent Park Pilot, s katerim se razred S, preko ukaza na aplikaciji pametnega telefona, povsem samostojno in brez voznika, lahko premakne iz parkirnega mesta v letališki garažni hiši na uporabniku bližnje parkirno mesto. Takšen proces bodo v kratkem začeli preskušati v parkirni hiši P6 na letališču v Stuttgartu, kjer so razvojniki že postavili vso potrebno infrastrukturo (platforma APCOA Flow) za komunikacijo z vozilom. Kako je to videti v praksi, preverite spodnji video.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija