Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Tesla ni plačal vode
Novice   |   Nemčija
Tesla ni plačal vode
Gradnja Tesline tovarne pri Berlinu je ustavljena. Razlog? Dobavitelj je odklopil vodo za gradbišče, ker niso plačani računi.
Artur Švarc
16. oktober 2020 | 11:41:00

Po mnogih klicih, opominih in na koncu popolni ignoranci se je podjetje Strausberg-Erkner (WSE) odločilo in gradbišču zaprlo vodo.

Kot so povedali pri WSE, pri Tesli niso plačali računov za vodo, zneska pa niso razkrili. Po mnogih opominih so se odločili in zaprli dobavo vode. »Ne bomo delali izjeme za nikogar,« so zapisali pri WSE.

Šele pred dvema dnevoma so Teslaši podpisali pogodbo o porabi vode, ki je pogoj za pridobitev uporabnega dovoljenja. Pogodba ureja količino porabljene vode za proizvodnjo in količino odplak. Pogodba za dobavo vode je bila pripravljena že sredi septembra, vendar je pri Tesli iz neznanih razlogov niso podpisali.

Pri Tesli so prvotno napoved o porabi 3,3 milijona kubičnih metrov vode letno zmanjšali na 1,4 milijona. Podjetje bo od prihodnjega poletja v Grunheideju izdelovalo električne avtomobile, v prvi fazi pa naj bi izdelali 500 tisoč vozil in zaposlovali 12 tisoč ljudi.

Že ob napovedi, da Tesla prihaja v okolico Berlina, so vik in krik zagnali okoljevarstveniki in tudi prebivalstvo. Dežela Brandenburg prav tako še ni izdala okoljevarstvenega mnenja, Tesla pa že gradi tovarno. V dokumentaciji za objekt so predvidene tudi večje širitve tovarne v prihodnosti.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
shark911
Če je tole res (da ni bil kakšen šum v komunikaciji),je tole kar slaba reklama za tako firmo kot je Tesla...
16.10.2020 11:47:52
F1_tom
Ja ful, žrejo se
16.10.2020 16:00:11
skrivo
Tole sem 2 dni nazaj bral, ampak nikjer ne piše kaj je bil vzrok, da niso podpisali pogodbe. Ucenjujem, da sta 2 logični možnosti: A) Švabi so jim hoteli vodo računati preveč in mastno zaslužiti. B) Cena za vodo je bila normalna, pri Tesli so pa vodo hoteli imeti za manj denarja (količinski popust). Lahko pa, da je odzadaj neka popolnoma druga "igra".
16.10.2020 19:52:51
jjs
"Pri Tesli so prvotno napoved o porabi 3,3 milijona kubičnih metrov vode letno zmanjšali na 1,4 milijona." in s tem izgubili količinski popust.
17.10.2020 7:23:48

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija