Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Francoska malčka se poslavljata
Novice   |   Segment A
Francoska malčka se poslavljata
Ob združitvi s Fiatom je PSA pregledal svoj portfelj in najverjetneje se bo francoski proizvajalec odpovedal svojima dvema najmanjšima avtomobiloma na evropskem trgu.
Urša Prosenjak
17. oktober 2020 | 6:59:00

Čeprav koncern uradno tega še ni potrdil, pa več virov poroča, da se Peugeot 108 in Citroen C1 v bližnji prihodnosti poslavljata. Odločitev je del sporazuma PSA o prekinitvi sodelovanja s češko tovarno, kjer skupaj s Toyotinim modelom Aygo izdelujejo oba PSAjeva malčka.

»PSA se umika tako iz tovarne kot tudi iz segmenta A, ki proizvajalcem v Evropi predstavlja izgubo,« je dobro obveščen vir povedal za Reuters. »Dosedanje projekte bodo lahko zamenjali novi, ki jih omogoča zdržitev s FCA,« je dodal drug vir. »Združitev pomeni nova pravila igre, zlasti, če upoštevamo, da je segment A pomemben del Fiatove zgodovine, vse od prvega modela 500, do Pande.«

Za odhod PSA iz segmenta A sta dva razloga. Zaradi vse strožjih evropskih emisijskih standardov je razvoj manjših vozil z motorjem z notranjim izgorevanjem vse dražji, saj zahteva vgradnjo dragih filtracijskih sistemov, da je vozilo skladno s predpisi EU. Proizvodnja mestnih malčkov tako ekonomsko ni smiselna. Z združitvijo PSA in FCA se bo pod isto streho segment A podvojil in ker je v tem segmentu Fiat uveljavljeno ime, je smiselna odločitev, da koncern v ponudbi obdrži Fiatova predstavnika 500 in Pando, namesto Citroenovega C1 in Peugeotovega 108.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens
Za naš trg nikakršne škode, pri nas teh mikro vozil nihče ne kupuje.
17.10.2020 10:25:34

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija