Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Jaguar Land Rover želi preprečiti uvoz terencev skupine Volkswagen v ZDA
Novice   |   Gospodarstvo
Jaguar Land Rover želi preprečiti uvoz terencev skupine Volkswagen v ZDA
Jaguar Land Rover želi v ZDA doseči prepoved uvoza SUVjev znamk Porsche, Lamborghini, Audi in Volkswagen, saj naj bi v teh vozilih brez dovoljenja uporabili njihovo patentirano tehnologijo Terrain Response.
Urša Prosenjak
21. november 2020 | 7:56:00

Jaguar Land Rover, britanski proizvajalec avtomobilov, ki je v lasti indijskega Tata Motors, je pri ameriški komisiji za mednarodno trgovanje vložil pritožbo, kjer navaja, da je tehnologija namenjena pomoči pri upravljanju vozila na različnih površinah, šlo naj bi za njihovo lastno patentirano tehnologijo, ki je ključna v vozilih Jaguar F-Pace in Land Rover Discovery.

»JLR želi zaščititi svoje trgovanje v ZDA pred podjetji, ki na tržišče vdirajo s produkti, ki nedovoljeno uporabljajo tehnologijo, ki jo je razvilo in patentiralo podjetje JLR,« je v pritožbi navedel Jaguarjev odvetnik Matthew Moore.

Predstavniki koncerna Volkswagen se za zdaj na navedbe še niso odzvali.

Jaguar želi ustaviti uvoz modelov Porsche Cayenne, Lamborghini Urus, Audi Q8, Q7, Q5, A6 Allroad in e-tron ter VW Tiguan. Zatrjujejo, da je na ameriškem tržišču dovolj pestra ponudba tovrstnih vozil tudi brez teh modelov.

Komisija sicer ne more prepovedati uvoza, lahko pa v primeru kršitve pravic iz naslova intelektualne lastnine odredi plačilo globe.

Jaguar je proti skupini Volkswagen vložil tudi tožbe na zveznih sodiščih v Delawaru in New Jerseyu, s katerimi želijo doseči finančno kompenzacijo za uporabo svoje tehnologije.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil
Tam kje je VAG, tam smrdi po goljufijah.
21.11.2020 8:05:59
7even77
Al pa gre preprosto za bojazen. Nič drugega. In zakaj so bili vse do zdaj so pri JRL pridno tiho...? Ler Terrain response ni nekaj, kar bi bil zadnji tehnološki dosežek. Približno tako, kot bi e zdaj našel nekdo, ki bi vložil protest proti vsem drugim, ki (tudi) vgrajuejo Side assist ali Lane assist... Da o vseh dugih "assistih" niti ne pišem. Saj, na koncu gre itak in vedno le za - denar.
21.11.2020 9:43:13
klemens
Če so kopirali in imajo JRL patentirano, bodo VW-jevci plačali odškodnino za vsak prodan avto, ne vidim težave. V kolikor dobijo tožbo, jih je potrebno fajn po prstih in globoko zagrabit v denarnico. VW bo že Nemčija reševala.
22.11.2020 10:09:23

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija