Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Bosta moči združila Hyundai in Apple?
Novice   |   Partnerstvo
Bosta moči združila Hyundai in Apple?
Apple že nekaj časa napoveduje svoj vstop v avtomobilsko industrijo. Po predvidevanjih prvega avtomobila tehnološkega giganta ne bo pred letom 2024, toda najnovejši razvoj dogodkov pa bi lahko občutno pospešil potek.
Urša Prosenjak
9. januar 2021 | 7:41:00

V razvoj Applovega avta naj bi se vključil Hyundai. Korejsko podjetje je potrdilo, da razmišljajo o tem in so že pretehtali Applov predlog. Razumljivo je, da Apple kot partnerja želi uglednega proizvajalca avtomobilov. Hyundai bi lahko prispeval svoje inženirsko znanje in zanesljivost, kar bi dopolnilo Applovo tehnološko ekspertizo. Hyundaieva električna podznamka Ioniq in Applov avto bi lahko v prihodnosti celo delila skupne komponente.

Po poročanju Bloomberga je vrednost delnic korporacije Hyundai Motor po tej novici zrasla za 25 odstotkov, kar je največja rast v tridesetih letih. Hyundai je za tem sicer popravil svojo prvotno izjavo in ne omenjajo več izrecno Appla, pač p več potencialnih tehnoloških partnerstev z drugimi podjetji.

»Prejemamo različne ponudbe za sodelovanje z različnimi podjetji v zvezi z razvojem električnih vozil,« so v najnovejši izjavi sporočili iz Hyundaia. »Dogovarjanja so v zgodnji fazi in nobenih odločitev še nismo sprejeli.«

Apple dogajanja ne komentira, po doslej znanih podatkih pa naj bi bila znamka vsaj pet let oddaljena od predstavitve svojega lastnega avtonomnega električnega avta. Ko bo naposled vstopil na trg, naj bi bil konkurent Teslinima Modelu Y in Modelu 3 ter Volkswagnovemu ID.4.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
etilometer
Telefon naj delajo tisti, ki dajo telefone avte pa tisti, ki delajo avte. Že sedanji novi avti imajo itak preveč tehnologije pametnih telefonov in se preveč polaga pozornost na to.
9.1.2021 11:26:06
rovokopac
Zakaj bi sploh rabil volan, če imaš iTelefon? Vso pamet pa prevzame odgriznjeno jabolko. Oni tudi vedo, kam boš šel. Le zakaj bi se sploh odločal za smer. Oni so dovolj pametni, da te usmerijo na pravo pot.
9.1.2021 15:22:01

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija