Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Osemdeseta na kolesih
Novice   |   Hyundai Ioniq 5
Osemdeseta na kolesih
Po tem, ko je na splet ušlo kar nekaj informacij, Hyundai postopno razkriva nove podatke o prihajajočem modelu podznamke Ioniq. Gre za serijsko izvedbo koncepta 45, narejenega z retro navdihom in predstavljenega leta 2019 v Frankfurtu.
Urša Prosenjak
14. januar 2021 | 7:03:00

Pred uradnim razkritjem avta se pri Hyundaiu osredotočajo na njegovo poslanstvo. Objavili so štiri videonapovednike, ki prikazujejo različne življenjske situacije in vlogo novega Ioniq 5 v vsakdanjiku povprečnega uporabnika.

Osnovno zamisel koncepta 45 je prispeval Pony oblikovalca Giorgetta Giugiara leta 1974 Pony, posamezni detajli pa so nesporen poklon osemdesetim letom dvajsetega stoletja. Oblika Ioniq 5 potencialnih kupcev ne bo pustila ravnodušnih, ne glede na naklonjeno ali nenaklonjeno stališče javnosti pa je potrebno priznati, da močno odstopa od trenutnih Hyundaievih modelov.

Avta v celoti še niso pokazali, zato tudi njegovi proporci niso znani, toda iz fotografij, ki so se znašle na spletu, razberemo, da gre za kompaktno kombilimuzino, nekoliko višjo od Elantre GT, kar nakazuje nekaj lastnosti križanca v celotnem dizajnu.

Tako kot so pri Hyundaiu skrivnostni s fotografijami, so tudi s tehničnimi specifikacijami. Potrjeno pa je, da bo Ioniq 5 zgrajen na platformi E-GMP, ki je bila razvita izrecno za vozila na baterijski pogon. Ostaja pa uganka, koliko elektromotorjev bo poganjalo vozilo.

Tehnologija hitrega polnjenja bo bateriji priskrbela 100 km dosega v le petih minutah, uporabniki, ki ne bodo potrebovali celotne kapacitete baterije za vožnjo, pa bodo z njo lahko napajali tudi svoje električne naprave. Za to bo poskrbela vtičnica pod zadnjo klopjo. To funkcijo je Hyundai na zabaven način predstavil v videu, ki si ga lahko ogledate spodaj.

Veš podrobnosti o novem Ioniq 5 bo Hyundail razkril v prihodnjih tednih, uradno pa ga bodo predstavili na spletnem dogodku v februarju. Čeprav je o avtu znanega razmeroma malo, pa v sosednji Avstriji že uspešno zbirajo naročila zanj. Okoli 100 kupcev je že vplačalo rezervacijo, svoja vozila pa bodo dobili v začetku poletja.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija