Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novi razred C le s štirivaljniki - zakaj?
Novice   |   Mercedes-Benz
Novi razred C le s štirivaljniki - zakaj?
Mercedes-Benz je z odločitvijo, da bo naslednja generacija razreda C ponujala le štirivaljne motorje, razburil marsikoga. Zdaj so pojasnili razloge.
Urša Prosenjak
22. februar 2021 | 0:01:00

»Zaradi trilitrskega vrstnega šestvaljnika bi moral biti prednji del 5 cm daljši, osna obremenitev bi bila večja in to bi vplivalo na vozno dinamiko,« je pojasnil glavni inženir pri razvoju novega razreda C Christian Früh. Dodal je, da je hibridna tehnologija omogočila ekipi ustvariti avto s štirivaljnim motorjem, ki ponuja stopnjo moči, primerljivo s šestvaljnim motorjem. Izboljšan je tudi izkoristek goriva.

Elektrifikacija postaja standard, zavzela bo različne oblike, toda izključno električni pogon za zdaj ne pride v poštev. Früh poudarja, da je razred C zgrajen na Mercedesovi modularni platformi MRA, ki je ni mogoče popolnoma elektrificirati brez visokih stroškov ali spremenjenih dimenzij. Razred C z baterijskim pogonom bi zahteval občutne spremembe, kot so večja kolesa, višji odmik, ali oboje, na koncu pa bi avto izgledal kot Frankensteinova pošast. Uporaba platforme EVA, ki jo uporablja EQS, prav tako ni možna, saj bi prilagoditev prestavljala odmik od dimenzionalnega koncepta in proračuna razreda C.

Svetovna premiera novega razreda C bo 23. februarja 2021.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens
Sami izgovori vse se da, če se hoče. Me pa zanima ali bo novi C razred imel samo še 25 litrski tank, predhodnik mislim, da je imel 35 l, če nisi doplačal za večjega. Torej, počakajmo na jutrišnji dan.
22.2.2021 8:24:10
7even77
Tu pride na misel tisti stavek, da "dandanašnji avtomobili niso več, kot so bili včasih". Tudi pri tej (nemški) znamki ne. Sicer pa smiselnopst "zgolj" štirivaljnikov... Kaj pa vem - Volvo to že en čas lepo udejanja. In še največjo hitrost so pri tem omejili. Vprašanje je, kaj v današnjem času RES (še) potrebujemo, zato me poteza MB-a niti ne čudi prav zelo.
22.2.2021 9:19:22
v10power
Nekje sem zasledil da bo AUDI ukinil A4. Sumim da je razlog to, da v limuzine te velikosti ne morejo namestiti baterije dovolj velike kapacitete, da bi imeli nek doseg primeren za poslovno rabo. Tako, da jim je bolj smotrno tak tip avtomobila ukiniti in delati neke povišane grdobe ala BMW 3GT/5GT. Katastrofa res, kam gre to.
22.2.2021 10:50:56
v10power
Aja, pa še to. Zmogljivost šestvaljnika že dosegajo, kaj pa mirnost teka a tudi že?
22.2.2021 10:52:56
klemens
Seveda lahko namestijo baterijo, na zadnje sedeže ali pa v prtljažnik. Saj že zdajšnji A4, C, 3ka, nimajo zadaj nič prostora, se sploh ne da sedeti.
22.2.2021 10:53:02
7even77
Klemens, tu ti mirno in neizpodbitno lahko pritrdim. Zato so, prav ti trije, kljub vnaprej pravilni domnevi o tem in po kljub temu opravljenem praktičnem preizkusu tudi odpadli pri nakupu.
22.2.2021 11:53:56
IcEmAn
Razen AMG, ki ima V6 oz. V8, imajo vse ostale verzije tako ali tako že zdaj 4-valjnike. Nekako imam občutek, da bo AMG po novem samo nekoliko bolj naviti C300e. Razumem downsizing, ampak ta se mi zdi prehud (iz osemvalnjika na štririvaljnika => zvok). In to bo najbrž pokazala tudi prodaja.
22.2.2021 19:33:40

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija