Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Orjaške ledvičke in drzen slog tudi v prihodnosti
Novice   |   BMW
Orjaške ledvičke in drzen slog tudi v prihodnosti
Kljub včasih brutalnemu odzivu javnosti se oblikovalci ne bodo uklonili. Drzen slog oblikovanja ostaja in to z razlogom.
Urša Prosenjak
22. februar 2021 | 16:41:00

BMW zadnje čase buri duhove s spremembami oblikovalskega stila. Najopaznejša je značilna ledvička, ki postaja večja z vsako generacijo, kar mnogim ljubiteljem znamke ni všeč.

Nov stil ledvičk bo v prihodnosti igral pomembno vlogo v oblikovalskem jeziku znamke in pomagal BMW-ju izstopati iz množice, pojasnjuje njihov vodja oblikovanja Domagoj Dukec.

»Če želimo ustvariti nekaj izstopajočega, mora biti prepoznavno in drugačno. Če želimo doseči določen segment kupcev, moramo izstopati. Naš cilj ni ustreči vsem na svetu, radi pa bi ustregli našim kupcem,« utemeljuje Dukec.

Višji podpredsednik oblikovanja skupine BMW Adrian van Hooydonk priznava, da je odziv javnosti včasih brutalen, vendar si BMW zaradi tega ne bo premislil. Prepričan je, da je konflikt običajen, izvira pa iz dejstva, da se lahko znamka pohvali z nekaj zelo uspešnimi modeli v preteklosti.

»Do takšnih stvari pride, kadar je prejšnji proizvod tako uspešen in točno to se je zgodilo v tem primeru,« pojasnjuje. »Če tržnega uspeha ni, pa je potrebno nekaj spremeniti. Za podjetje je to zelo stresna situacija.«

Glavno BMW-jevo vodilo pa je oblikovanje avtomobilov, ki jih bodo ljudje kupili, ker jih bodo želeli, ne pa zgolj potrebovali. Oblikovalca sta tudi opredelila dve glavni skupini kupcev, ki jih želita pritegniti: tako imenovane elegantne ustvarjalce in ekspresivne izvajalce. Prve vidita kot ljudi tradicije, ki so jim všeč BMW-jevi modeli serij 3, 5 in 7, druga skupina pa so navdušenci nad modeli M4 ali X6.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jurica
Rabbit attack
22.2.2021 19:01:07
forplan
Meni se pa dopade! Sicer 4 še bolj... Edino za tablico bi morali premaknit...
22.2.2021 21:25:30
don CONSIGLIO
Jaz sploh ne doživljam teh ledvičk tako tragično, to je še najmanj. Težava je pozabljen Hoffmeister kink, obupno neskladen zadek X6, notranjost, ki izgublja svojo identiteto (pri G20 sem upal, da je spet vse na svojem mestu...) in nasploh njihove plehke marketinške kampanije. No, iX predstavlja najbolj neskladen Bmw do danes...
22.2.2021 21:37:54
7even77
Kratkomalo - nebeemwejevsko. Pa naj se še naprej tako ne uklanjajo...
23.2.2021 4:52:16
alfafil
Bljak, ne maram podgan.
23.2.2021 8:16:50

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija