Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
V ponedeljek bo razkrit novi Citroen C5
Novice   |   Napovedujemo
V ponedeljek bo razkrit novi Citroen C5
Znano je, da Citroen že dlje časa v svojih delavnicah razvija nov avtomobil, zdaj pa je napočil čas, da svojo novo stvaritev razkrijejo pred širšo javnostjo.
Peter Pirkovič
8. april 2021 | 10:12:00

Ni več skrivnost, da gre v tem primeru za nadaljevanje zgodbe avtomobila, ki je nosil oznako C5. Ta je po dveh generacijah, pred nekaj leti neslavno ugasnil in vse je kazalo, da bo ostal zgodovina. A so pri Citroenu očitno ugotovili, da avto srednjega razreda vendarle potrebujejo, saj je njihova ponudba vozil v zadnjih letih precej okrnjena. Čeprav Citroenovci ostalih informacij, z izjemo enega video napovednika, ne razkrivajo, je novi C5 skoraj gotovo izdelan na platformi EMP2, to pa posledično pomeni, da je dobil pogonsko tehniko in vse ostale rešitve, ki jih že ima Peugeot 508, medtem ko je zunanja oblika delo Citroenovih oblikovalcev. Iz kratkega video zapisa je razvidno, da ta nosi poteze modela C4. Več bo znano v ponedeljek.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija