Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Vsi Mercedesovi pickupi
Pri Mercedes-Benzu nameravajo kmalu splaviti razred X, s katerim nameravajo zmeštati štrene predvsem na ameriškem poltovornjaškem trgu. A razred X še zdaleč ni prvi Mercedesov pick-up.
Marko Hanželič
17. julij 2017 | 17:37:18

Že pred drugo svetovno vojno, natančneje leta 1936, so pri Mercedesu predstavili model 170 V, ki so ga ob poltovornjaški različici prodajali tudi kot limuzino, roadster, kombi in kabriolet. Za bolj zahtevne so pripravili še štirivratni kabrio z ogromno platneno streho, Mercedes 170 V pa je svoje delovno mesto našel tudi pri policiji, reševalcih, taksistih, vojski in gorski reševalni službi.

Oznaka V je predstavljala nemško besedo vorn, ker je bol motor pri 170-ici nameščen spredaj in so ga tako enostavno ločili od modela 170 H (Heck), ki je imel identičen 1,7-litrski štirivaljnik nameščen v zadku.

Model 170 V je bil tudi prvi Mercedes, ki je s tekočih trakov pipeljal po koncu druge svetovne vojne, proizvodnjo so sicer ponovno zagnali v maju 1946. 

Do sredine sedemdesetih, ko je na cestah kraljeval legendarni W115, se v Stuttgartu niso kaj prida posvečali poltovornjakom, le nekaj misterioznih primerkov, ki so jih kot CKD-kite poslali na predelavo v Argentino, kjer so ga pri uradnih Mercedesovih prodajalcih prodajali pod enostavnim in logičnim imenom La Pickup. 

Neuničljivemu razredu G so pick-up različico z ločenim tovornim delom dodali leta 1990, namenjen pa je bil predvsem vojaškim potrebam, leta 2001 ga je zamenjala različica W463, v sklopu slednje pa je nastal malce nori G63 6x6, ki je tehnično gledano prav tako pick-up.

Kot pick-up pa se je (med drugim) predstavljalo tudi 4-v-1 konceptno vozilo Vario Research Car, kompaktni avtomobil s pogonom na sprednji kolesni par ter s snemljivim zadnjim delom, ki ga je mogoče poljubno zamenjati v petnajstih minutah ter tako avtomobil spreminjati iz limuzine, prek kombija, kabrioleta do pickupa. V tem oziru je bil Vario, hkrati prvi Mercedesov avtomobil z drive-by-wire načinom krmiljenja in zavor neke vrste duhovni naslednik modela 170 V.

Na salonu v Frankfurtu leta 2004 je Mercedes presenetil s študijo Viano Activity, namenjeno aktivnemu preživljanju prostega časa in z izvlečljivim nakladalnim prostorom, na katerem je bilo mogoče prevažati motocikel ali vodni skuter. 

S tem se hitri presek Mercedesove pickupovske zgodovine končuje, novo poglavje pa bodo v Stuttgartu odprli z razredom X, ki si platformo deli z Nissanom Navaro/Renaultom Alaskan.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija