Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Godzilla postaja investicija za prihodnost
Nissan GT-R je morda res hitrejši, a Skyline R34 je za marsikoga še vedno (ali vse bolj) ikona japonske strojegradnje. Še posebej so cenjeni primerki posebnih serij, ki jih tekom proizvodnje niti ni bilo tako zelo malo.
Marko Hanželič
19. julij 2017 | 18:36:29

Med predstavniki generacije R34 največ velja GT-R Nismo Z-Tune, saj so nekaj primerkov prodali za več kot pol milijona dolarjev. Stopnico nižje je V-Spec II Nür Nismo R-Tune, ki so jih izdelali manj kot trideset.

Novembra 2001 so pri Nissanu splavili posebno serijo z oznako V-Spec II Nür. Izdelali so 718 primerkov, precej dirkaško nastrojeni različici pa je sledila serija M-Spec II Nür, malce bolj namenjena vsakodnevni rabi, pa čeprav jih je bilo izdelanih vsega 285. Zanimivo je, da so pri Nismu kupcem prve različice omogočali dodelavo R-Tune, ki je priskrbela nekaj dodatnih konjičev, zanjo pa je bilo takrat potrebno odšteti dodatnih štirideset tisoč dolarjev. Teh dodelav je bilo manj kot sto.

In prav eden izmed teh R-Tune modelov je trenutno naprodaj na spletni strani 4 Star Classics, na števcu ima le 20.175 milj, velja pa slabega četrt milijona evrov, kar je bistveno več kot velja nekaj mlajši in v štartu bistveno dražji Ferrari F430 Scuderia, s čimer je Godzilla tudi vse bolj cenjena naložba.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija