Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zgodovina   |   Lotus M90
Naprodaj poslednji Chapmanov Lotus
Prodaja se zelo redek primerek Lotusa, zadnjega, ki je nastal še, ko je bil Colin Chapman še živ.
Artur Švarc
22. september 2017 | 9:51:14

 Tik pred svojo smrtjo 1982 je šef Lotusa zasnoval novi športni avto, M90. Avto je pozneje dobil ime Lotus Toyota X100 in iz njega izhaja tudi Lotus Elan. Tik preden bi roadster tipičnega izgleda osemdesetih prestopil na proizvodne linije, je Chapman umrl, njegova smrt in slaba finančna slika podjetja pa sta projekt ugasnili.

30 let pozneje je ta primerek naprodaj v Teksasu, obnovljen in pripravljen na nove podvige, lastnik pa zanj želi 86 tisoč evrov.

Avto je v mnogih delih Toyota, z 1,6-litrskim turbakom s petstopenjskim ročnim menjalnikom in Toyotinim podvozjem. Kljub temu je avto pristni Lotus s 123 konji na 895-kilogramski zadevi.

Avto je pred prenovo dolga leta stal v garaži in ima prevoženih le 2011 kilometrov. V opremi ni klime in radia, kupec pa bo dobil cel kontejner rezervnih delov in obsežno dokumentacijo prenove. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
tadejkrze
Aichi, to ni roadster!
22.9.2017 11:16:59

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija