Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zgodovina   |   Landkreuzer P.1000 Ratte
Hitlerjev utopični tank
To, da je bila nemška železnina med drugo svetovno vojno hudo napredna, je znano dejstvo, je pa Adolf Hitler vedno sanjaril o presežkih. Onkraj tehnično mogočega, se razume.
Artur Švarc
8. januar 2018 | 1:17:00

Prve tri generacije Panzerjev so bile superiorne le ob začetku druge svetovne vojne, prvi stik z Rdečo armado je pokazal, da je T-34 zanje nerešljiva uganka, ravnotežje sil so vzpostavili šele s četrtim, Tigrom, ki so se ga zavezniki bali vse do konca vojne. A nemška industrija se v razvoju ni ustavila in Panzer VII Maus je bil vse prej kot mala miška, s 177 tonami pa tudi najtežji tank, kadarkoli narejen.

Ko so se Nemci na vzhodu 1941 srečali z rusko enostavnostjo in učinkovitostjo, so pri Kruppu naredili študijo, v katero smer bo šel razvoj novih tankov in kot posledica je nastala Miš, supertežki tank, ki bi pregazil T-34. A študija je nacističnemu vodstvu predlagala še nekaj drugega – 1000-tonski tank, neke vrste kopensko križarko, opremljeno z ladijskimi topovi in 25-centimetrskim oklepom, ki bi bil za vse do takrat znano orožje praktično neranljiv.

Adi, ki je bil tako ali tako obseden z megalomanskimi idejami, je Kruppu naročil razvoj tega tanka že leta 1942. Do konca tega leta je koncept, ki mu je Hitler lastnoročno dodelil ime Ratte (Podgana), že imel nekaj skiciranih osnutkov. Na drugi strani je reichsminister za industrijo, Albert Speer na svojo roko v začetku 1943 projekt ustavil, ker v taki velikanski kopenski ladji ni videl uporabne vrednosti in do prototipa sploh ni prišlo. Nedolgo pred tem so sanjači in avtorji največje morije sodobnega časa prišli celo do študije 1500-tonskega tanka Monster, z dolžino 124 metrov. Kot rečeno, Speer je oba projekta zalučal v smeti.

In o čem je Hitler takrat sanjal? Podgana bi bil velikanski, tisočtonski tank, petkrat težji od Mausa. 300 ton je predstavljala oborožitev, samo topovi 100 ton, oklep topov pa še 200 ton, sam tank bi bil oklepljen z 200-tonskim oklepom, še 100 ton pa bi predstavljala avtomobilska mehanika. V dolžino je meril 35 metrov, visok je bil 11 metrov in 14 metrov širok. Ogromno težo bi nosili trije gosenični trakovi na vsaki strani, vsak od njih s širino 1,2 metra in dolžino 21 metrov, a vseeno bi tak tank razoral vse ceste in mostove. S talnim odmikom 2 metrov bi bil primeren za prečkanje rek brez potrebe po mostovih.

Utopični tank bi poganjala dva MAN-ova dizelska 24-valjnika, vsak s 6300 kW (8400 KM) ali osem Daimler-Bezovih MB 501 20valjnikov s po 1500 kW vsak, s skupno močjo 12.000 kW ali 16.000 KM. Motorji bi dihali skozi snorkle, kar bi tanku omogočalo prečkanje praktično vseh vodnih ovir.

Glavna oborožitev Podgane bi bila topovska kupola z dvema 280-milimetrskima topovoma, enake je  uporabljala križarka Gneisenau, le da je imela kupola tri cevi. Brez tretje cevi bi bilo v kupoli več prostora za municijo, prihranek pri teži brez ene cevi pa bi bil nezanemarljivih 50 ton. Topovi bi streljali najrazličnejše vrste mornariških granat.

Na krovu bi bili še 128-milimetrski protitankovski topovi, ki jih je imel Maus, dva Mauserjeva MG 151 avtomatska topa in osem 20-milimetrskih protiletalskih topov Flak 38. Tank bi imel tudi mini garažo za dva BMW-jeva motocikla R12 za izvidniške potrebe in spalni del s kopalnico za posadko.

No, da bi tak tehnični monstrum imel največ težav prav sam s sabo in manj z nasprotnikom, je samoumevno. Prečkanje mostov odpade, ceste ne bi dolgo zdržale pod zverino in čeprav bi bil za kopensko orožje neranljiv, bi bil zaradi velikosti lahka tarča za bombnike in niti hitrost 40 km/h mu ne bi pomagala. In še vprašanje, kako bi tako reč sploh spravili od Kruppa do fronte – če bi že obstajal vagon, na katerega bi ga lahko naložili, bi zadeva obstala pred prvim tunelom.

Medtem ko je 177-tonski Maus kot največji tank vseh časov dejansko obstajal v dveh prototipih, velike utopične podgane Hitler nikoli ni videl.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
v10power
Panzer IV še ni bil Tiger, to je bil panzer VI. Vmes je bil Panzer V ali Phanter.
8.1.2018 17:05:14

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija