Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Berlingo in njegove korenine
Citroen Berlingo se je v dobrih dveh desetletjih na trgu priljubil številnim družinam, ljubiteljem praktičnih rešitev in obrtnikom. A njegove korenine segajo precej dlje, kod bi morda pričakovali.
Marko Hanželič
19. februar 2018 | 10:24:58

Prvega malega furgona so pri Citroenu namreč predstavili že daljnega leta 1950, ko je na osnovi legendarnega modela 2 CV nastal t. i. Fourgonette, ki je ohranil vse prednosti legendarnega Spačka, hkrati pa uporabnikom omogočil maksimalno izrabo prostora za prevoz blaga. Model se je v zgodovino zapisal kot prvi mali furgon serijske proizvodnje s pogonom na prednji kolesi.

1950 – mali furgon Citroen 2 CV 

Model Fourgonette so pri Citroenu izdelovali med letoma 1951 in 1978, v tem času pa so izdelali več kot 1,2 milijona tovrstnih avtomobilov, s časom pa je model postal priljubljen tudi med ljubitelji in zbiratelji starodobnikov. Zanimivo je, da so že za časa proizvodnje mnogi dobavitelji ponujali tudi dodatno opremo, s katero je Fuorgonette lahko postal tudi prednik današnjih enoprostorcev. Citroënova tovarna Forest v Belgiji je lansirala celo serijsko izvedenko, ki so jo poimenovali Week-end, ki ga lahko štejemo za pravega predhodnika modela Berlingo.

1978 – Citroen Acadiane

Naslednik je nastal na osnovi modela Dyane, v primerjavi z originalom pa je Acadiane, kot so ga poimenovali, dobil modernejšo podobo in različico na utekočinjen plin. V devetih letih proizvodnje je tekoče trakove zapustilo 235.393 primerkov, pri čemer je bila za trge Beneluksa na voljo "enoprostorska" različica Mixte, naši zahodni sosedje pa so z različico Oasis potrkali tudi na vrata ljubiteljev potovanj z avtodomi.

1984 – Citroen C15

Za manjšimi dvovaljnimi motorji vozil 2 CV in Acadiane je leta 1984 sledil povsem nov model C15 z vodno hlajenim štirivaljnim motorjem. Za osnovo so pri Citroenu tokrat vzeli model Visa, C15 pa je imel izjemno dolgo kariero in so ga proizvajali vse do leta 2006. Zaradi izjemne vzdržljivosti in stabilnosti je v svojem segmentu zaslovel kot prava zvezda, za  uspešno prodajo pa je poskrbel tudi dizelski motor. V 22 letih proizvodnje je bilo izdelanih 1.181.471 primerkov, s čimer je C15 skoraj dosegel enake rezultate kot mali furgon 2 CV v 37 letih. Leta 1986 je konceptno vozilo " Aventure" na osnovi modela C15 napovedovalo prihod družinskega enoprostorca. Citroen C15 je bil poleg tega tudi neke vrste testni poligon za električni pogon- s prvim tovrstnim primerkom, predstavljenim julija 1987 in zatem še s serijsko različico, ki je bila na voljo od oktobra 1990 dalje. Izdelali so približno šestdeset primerkov te izvedenke. Podjetje Dangel je med leti 1991 in 1993 ponujalo predelavo v izvedenke na štirikolesni pogon. Septembra 1991 je vozilo C15 "Familiale" s svojo zadnjo sedežno klopjo že napovedalo možnosti za vsestransko uporabo Berlinga prihodnosti. C15 je bil od leta 1996 na voljo tudi z dvema vrstama goriva v kombinaciji z naravnim zemeljskim plinom. Pogon na utekočinjen naftni plin pa je bil takrat na voljo kot opcija in ne kot serijska različica iz kataloga.

1996 – Citroen Berlingo 1. generacije

Berlingo, ki so ga pri Citroenu predstavili leta 1996, je s številnimi inovacijami spremenil ustaljene zapovedi malih dostavnikov in jih približal tudi družinam in prostočasnim dejavnostim. Zaradi svoje vsestranskosti je takoj postal eden Citroenovih najbolje prodajanih modelov, saj so ga kupovali tako tisti, ki so namesto petvratne limuzine razje izbrali bolj prostoren in praktičen model, kot tudi ljudje, ki jim je bil klasični enoprostorec prevelik. Tako je na avtomobilskem trgu nastal nov segment družinskih enoprostorcev. Prvo generacijo modela Berlingo še vedno proizvajajo za nekatera tržišča (Argentina, Brazilija). Do danes je bilo sestavljenih že več kot 1,2 milijona primerkov. Njegova najpomembnejša izvirnost je dejstvo, da prvič v zgodovini model ni bil izpeljan iz petvratne limuzine, temveč kot samostojen model. Njegovo lansiranje leta 1996 je bila tudi priložnost za predstavitev izvirnih različic, kot na primer Berlingo Grand Large ali pa konceptni vozili Plage oziroma Berlingo Bulle, ki se je zgledoval tudi po "pradedku"  2 CV.

2008 – Citroen Berlingo 2. generacije

Maja 2008 je napočil čas za svetovno premiero druge generacije modela Berlingo, ki je med drugim ponudil še več nove opreme, med drugim tudi tri individualne zadnje sedeže, dvižno zadnje steklo in novi Modutop. Leto kasneje je sledila različica s sistemom Grip Control, z letom 2013 pa so pri Citroenu Berlinga druge generacije opremili z električnim pogonskim sklopom.

Spomladi 2015 se je Berlingo na avtomobilskem salonu v Ženevi predstavil v prenovljeni različici, nekaj dni pred premiero serijske različice pa so pri Citroenu javnosti pokazali tudi študijo Mountain Vibe Concept opremljeno s posebnimi ojačitvami na karoserijskih delih in dodatno opremo, ki je omogočala pobeg v naravo in premagovanje najrazličnejših terenov.

Leto kasneje je Citroën v počastitev 65. obletnice malega furgona 2 CV in dvajsete obletnice modela Berlingo za slavno trgovino Colette hkrati zasnoval dva edinstvena primerka: mali furgon 2 CV Colette in Berlingo Colette, ki sta od nastanka dalje pravi zbirateljski hit.

Marca 2017, po več kot 2,9 milijonov sestavljenih primerkov od lansiranja prve generacije leta 1996, se je izbor vozil Berlingo povečal za izvedenko E-Berlingo Multispace, električni model, ki je dopolnil Citroënovo ponudbo gospodarskih vozil E-Mehari in E-Berlingo. 

2018 – Citroen Berlingo 3. generacije

Novi Berlingo OV bo javnosti premierno na svetu predstavljen v začetku marca na avtomobilskem salonu v Ženevi, v prodajnih salonih pa ga lahko pričakujemo v drugi polovici leta 2018.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija